«Ma söön alati seda, mida parasjagu tahan. Ka magusat peab endale lubama, sest muidu muutud vihaseks,» ütleb kaugushüppaja Ksenija Balta.

Ksenija Baltal (24) lõi pärast veebruaris toimunud Bigbanki Kuldliiga etappi välja vana vigastus – põlvekõhrealune luuturse, mistõttu ta ei osalenud sise-EMil. Suvel toimuvateks maailmameistrivõistlusteks loodab neiu terveks saada.

1. Kuidas vigastus on paranenud?

Ütleme nii, et jalg on paranemas väikeste sammudega.

2. Millised on su suvise hooaja eesmärgid?

Suvel on tulemas maailmameistrivõistlused ja mu eesmärk on seal osaleda. Kõik sõltub siiski jala paranemisest, enne kindlaid eesmärke seada ei saa.

3. Kui palju sul trenni kõrvalt vaba aega jääb?

Endale jääb väga vähe aega. Palju aega kulub jala ravimisele.

4. Mida sulle vabal ajal meeldib teha?

Mulle meeldib Andreiga (Ksenija elukaaslane ja treener Andrei Nazarov – toim.) kinos käia, kui on vabam hetk. Ka niisama kodus olla ja lõõgastuda on hea. Olla täitsa rahulikult omaette, nii et keegi ei helista ka.

5. Milline on kõige parem viis lõõgastumiseks?

Minu jaoks ongi kõige parem viis lõõgastumiseks lihtsalt niisama diivanil lamamine. Pühendada aega oma koertele on ka lõõgastav. Mul on saksa spits Tootsie ja chihuahua Bembie. Esimene saab viieseks ja teine kolmeseks. Sellised keskealised koerad.

6. Kas sul jääb aega ka kokkamiseks?

Natuke ikka. Kokata meeldib mulle siis, kui on tahtmine midagi erilist teha. Selleks peab olema eriline tuju. Kuigi eks ma vahel teen ka lihtsalt niisama süüa.

7. Millised sinu valmistatud toitud on Andrei lemmikud?

Raske öelda, eks seda peab temalt küsima. Mu supid pole tema jaoks halvad, ütleme siis nii.

8. Kui palju sa toiduaineid ostes neis olevatele e-ainetele ja transrasvadele tähelepanu pöörad?

Sellistele asjadele ma osteldes tähelepanu ei pööra.

9. Millist nippi soovitad neile, kes tahavad kaalust alla võtta?

Eks need nipid on iga inimese puhul individuaalsed. Kui tahad kaalu alandada, siis tuleb ennekõike sporti teha ja õigesti toituda. Kuid mina söön alati seda, mida ma parasjagu tahan... Luban ka magusat endale, sest ilma selleta muutud vihaseks.

10. Millal on sinu jaoks õige aeg pere loomiseks?

Ausalt öeldes pole ma pere loomisele veel mõelnud. Selleks läheb veel aega ja eks see jääb kaugemasse tulevikku. Ka pulmadele pole ma mõelnud.