Elu naeratab ATHINA ROUSSELile. Mõni kuu tagasi vanaisa miljardid pärinud tüdruk näib olevat leidnud ka armastuse. Või on see kõik liiga ilus, et olla tõsi?

Kreeka laevandusmagnaadi Aristoteles Onassise ainuke lapselaps Athina Roussel (18) naudib elu koos brasiilia vigurratsutamise maailmameistri Alvaro Alfonso de Miranda Netoga (30). Sõprade seas lihtsalt Dodaks hüütud mees viis Athina hiljaaegu puhkusereisile Taisse. Lihtsais suverõivais paar jalutas Bangkokis, nautides päikest ja vaatamisväärsusi.

Kuid Athina ja Doda suhe on käivitanud juba kuulujutuveski. Skeptikud kardavad, et noor miljardär on langenud kullakaevaja ohvriks — täpselt nagu tema õnnetu saatusega ema Christina.

Doda on Athinast 12 aastat vanem. Tal on seljataga purunenud abielu endise brasiilia tippmodelliga. Ta on väikese tütre isa.

2000. aasta Sydney olümpiamängudel pronksmedali võitnud Doda kinnitab, et tal on Athinaga ausad kavatsused. «Athina on lihtne, õrn ja armas. Ta ei tee inimestel vahet. Ta kohtleb kõiki ühtviisi — nii oma perekonnaliikmeid kui ka neid, kes hoolitsevad tema hobuste eest,» ütleb ta.

Eksnaise paljastused

Kui Athina ja Doda aasta eest tutvusid, oli mees veel abielus, kuid enda väitel juba abikaasast Sibele Dorsast lahus. Sibele teatab, et see pole nii. Ta väidab, et Athina purustas nende abielu ning et Dodat huvitab ainult Athina varandus, mille suurus on mõningail hinnanguil ligi seitse miljardit dollarit.

«Me olime õnnelikud päevani, kui ta tutvus Athinaga,» räägib Sibele. «Meie abielu ainus probleem oli raha. Doda on lootusetu, ta kulutab ära viimse kui penni. Aga ta on väga karismaatiline mees. Olen kindel, et Athina neelab iga ta sõna. Aga küll ta õpib.»
Sibelel on Athinast kahju: «Dodat huvitab ainult Athina raha. Ma tunnen Athinale kaasa, sest ta on nii noor, täitsa laps alles. Olen kindel, et ta usub kõike, mida Doda räägib.»
Sibele sõnul on Doda Athinat tagaselja «inetuks» ja «paksuks» nimetanud. Ta väidab, et suhe eksabikaasaga pole lõplikult katkenud. «Jõulude ajal olime koos nagu mees ja naine,» paljastab Sibele.

Doda sõnul aga vaevab eksnaist armukadedus: «Inimesed on väga õelad ja räägivad teistest halvasti, eriti kui mängus on raha. Olen sellest üle, mind on kasvatatud hindama teistsuguseid väärtusi. Ma armastan Athinat tema lihtsuse, intelligentsuse ja stabiilsuse pärast.»

Näib, et Athinat ja Dodat pole kerge lahutada. Paar kolis hiljaaegu Brüsselis ühise katuse alla. Kuuldavasti on juba räägitud ka pulmadest.

Vaene rikas tüdruk

Kui Aristoteles Onassis 1975. aastal suri, oli tema lastest elus vaid Athina ema Christina. Tütar päris Onassise varandusest poole, teine pool paigutati Onassise fondi.
Athina pärandus sisaldab Kreeka saart Skorpiost, kinnisvara Ateenas, kunstiteoseid, hotelle, ettevõtteid Ladina-Ameerikas, raha 217 eri pangas ning aktsiaid, mis katavad kolmandiku Onassise impeeriumist.

Kui Athina saab 21aastaseks ja Onassise fondi juhatus valib ta presidendiks, läheb tema kontrolli alla lisaks 840 miljonit dollarit.

Christina suri, kui Athina oli kolmeaastane. Tõelist luksust sai väike tüdruk nautida vaid esimestel eluaastatel. Tal oli isiklik väike Rolls-Royce, kapitäis tillukesi Diori riideid ning terve loomaaed. Tema lemmikmänguasi oli sellegipoolest lihtne kaltsunukk Molly.
Iroonilisel kombel võimaldas just ema surm Athinale lõpuks normaalse lapsepõlve. Athina asus elama oma isa Thierry Rousseli — Christina neljanda abikaasa — ning tema naise ja kolme lapse juurde Šveitsi.

Thierry püüdis oma «vaesele rikkale tütrele» võimaldada nii lihtsat ja tavalist elu kui võimalik. Ebatavalised olid vaid julgeolekumeetmed — Thierry lapsed liikusid ringi vaid turvameeste valve all.

Athina teab, et raha on tema perekonnale vaid õnnetust toonud. Mõni aasta tagasi avaldas ta soovi annetada suur osa oma pärandusest heategevuseks.
«Kui ma raha ära põletan, siis ei ole ju prob-leemi,» on ta kasuemale öelnud. «Pole raha, pole probleemi.»

Täna teab Athina, et rikkuse painetest pääsu ei ole. Oma elu tähtsaimat sünnipäeva tähistas ta koos Dodaga päranduseks saadud Skorpiose saarel.

Dodal ja Athinal on vähemalt üks ühine kirg — hobused. Doda arvates on Athina lootustandev sportlane, kes võiks julgelt 2004. aasta Ateena olümpiamängudel Kreekat esindada. Ehk aitab armastus spordi vastu leevendada pingeid, mis nii suure varandusega paratamatult kaasnevad?