Saage tuttavaks - Kati Toots!

Aasta 2004 novembris plahvatas meedias pomm - ärimees Jaan Tootsil on armuke, kes elab salakaameraid täis korteris!

Loo keskmes oli lauluväljaku naabruses kõrguva Pirita tee 26f uhke tornmaja korter. Miljonivaatega korter kuulus ühele turvaettevõtja Urmas Sõõrumaa firmale ja 2004. aasta juulis hakkas korteris elama noor kaunis mannekeenijalgadega naine nimega Kati Toots. Täna teab iga eestlane, kes on see mustade juustega naine. Temast on saanud seltskonnaajakirjanduse kangelanna ja tema elukäiku on nimetatud Tuhkatriinu-looks.

Katit kasvatas õde

Katil on üheksa õde-venda. Tema enda lapsepõlv polnud kerge, emahellust ta tunda ei saanudki.

"Kindlasti olen väga tänulik ka oma vanemale õele, kes mind alates 10. eluaastast kasvatas," tunnistas Kati Kroonikale. Ta selgitas, et õde oli 18aastane, just abiellunud ja saanud beebi, kui ta Kati enda juurde võttis. "Õde ja õemees kasvatasid mind, olles ise veel lapsed."

Pikantne minevik?

Ajakiri Naisteleht kirjutas Katist kaks aastat tagasi paljastava loo, kus selgus mõndagi pikantset. Ligi 12 aastat tagasi Katiga ühes seltskonnas liikunud naine kinnitas, et sellal umbes 16-17aastane Kati oli väga hoolitsetud välimusega sõbralik tütarlaps. Tartus elades olla Kati juures üsna tihti ööbinud üks 40dates aastates härra. Kaasüüriline pakkus, et ju oli tegu materiaalse toetajaga, sest pärast lahkuminekut algasid Katil näguripäevad.

Üsna pea tekkinud aga neiule uued austajad ning tema maja ees seisis kord üks ja kord teine uhkem ning vähem uhkem sõiduauto.

Austajaid vooris sedavõrd hoogsalt, et Kati kõrvaltoas elanud üksikema hakkas kurtma öösiti Kati toast kostvate valjude häälte üle.

2004. aastal tekkis neiule aga ühtäkki kallis sõiduauto Mercedes ning ei läinudki kaua aega, kui kogu Eesti sai teada Kati suhtest Jaan Tootsiga.

Samal ajal või veidi varem vahetas Kati ka perenime - Šahmatovast sai Toots.

Cosmo Glämmilaat, Kati Toots

Liiga paljastav kleit

Aastal 2006 ilmusid ajakirjas Kroonika fotod, kus Kati ja Jaan Toots käisid Leedu suurärimehe Pranas Mickeviciuse sünnipäeval. Preili Toots oli peol läbipaistvas kleidis ning väidetavalt ei kandnud ka pesu ...

Kleit maksis kuuldavasti 2100-3700 krooni ning originaalis olnud sellel ka aluskleit. Kui Õhtuleht uuris, miks Kati suurärimehe sünnipäevale alusseelikuta läks, kostis naine: "Ostsime selle kleidi Hispaaniast ja täpselt niisugusel kujul, nagu see mul seljas oli."

„Peasüüdlane", et kleidist nii vale üldmulje jäi, olevat olnud fotograaf, kes Kati just selle poolläbipaistva külje poolt pildistas.

Moekunstnik Ülle Suurhans-Pohjonheimo kommenteeris Õhtulehele, et niisuguse ühiskondliku positsiooniga mehe nagu Jaan Tootsi kaaslane ei tohiks sellise kleidiga seltskonnas käia. "Kleit on labane ja näeb odav välja. Poolläbipaistev kangas pole küll paha, ent rinnaosa ei istu, kuna Kati on oma rinnapartiid suurendanud ja see ei mahu ära." Pohjonheimo lisas, et ka kleidi alumine ja ülemine osa ei lähe tema meelest kuidagi kokku.

Kersti või Kati?

Jaan Toots ei suutnud pikalt oma abikaasa Kersti ja armukese Kati vahel valida. Nii jõudis Kati vahepeal Tartu ärimehe Marko Poki käte vahele. Katist ja Markost ilmusid fotod, kus mees hoidis kätt naise rinna peal ... Pokk teatas suisa, et kavatseb Katiga abielluda maagilisel kuupäeval 08.08.08. Kuid suhe sai enne läbi ja Jaan tegi pärast neli aastat kestnud avalikku armudraamat otsuse - ta otsustas eluteed jätkata endast 24 aastat noorema Kati Tootsiga.

Abielus on Jaan aga endiselt Kersti Tootsiga.

Tütre sünd

2008. aasta 15. oktoobril nägi keisrilõikega Tartus ilmavalgust Kati ja Jaan Tootsi tütar Karoliina, kes kaalus sündides 3 kilo ja 450 grammi ning oli 50 sentimeetrit pikk.

Sünnituse kulgu Kati kommenteerima ei kippunud, kuid vihjas siiski, et kuna tema jaoks oli tegemist esimese sünnitusega, siis esimesele sünnitusele tavapäraselt ei olnud see kergemate killast.

"Jaan oli sünnitusel sada protsenti osaline ja mulle väga toeks," tunnustas Kati Jaani.

Koristaja, aednik, kokk ja lapsevanem

Kaks aastat tagasi, jõulude eel pajatas Kati: „Meie laual on eestimaised toidud. Kapsad, kartulid ja kindlasti kartulisalat, see ei puudu meie pere peolaualt kunagi. Ja kuna laps on hästi tubli, siis leian aega kõik toidud ise valmistada."

Koduperenaine Kati Toots rääkis läinud aasta septembris Õhtulehele, et on kodus täiskohaga koristaja, aednik, kokk ja lapsevanem. Tema Keila-Joal asuvas majapidamises on 5000 ruutmeetrit aeda ja kahekorruselises majas 400 ruutmeetrit põrandapinda.

"Olen vist imelik, aga mulle meeldib koristada!" jutustas Kati.

Kas Kati Tootsist peab kirjutama?

Kommentaatorid küsivad, kas perelõhkujast on üldse vaja nii palju kirjutada? Miks meid peaks huvitama, kas ta kraamib kodus ise või teeb seda koristaja? Ajakirjandusõppejõud Priit Pullerits leiab, et Tõehetke-Lilit, Missi-Laura, Tissi-Maarjan, Carola Madis, Lauri Pedaja, Niki, Kati Toots ja teised seltskonnaajakirjanduse staarid on rahvale vajalikud selleks, et nende üle naerda. 

"Ükski vähegi mõistusega inimolend ei vaata neid omamaiseid staarihakatisi, kõmu-, seltskonna- ja lõbumeedia igapäevaseid toidupalukesi selleks, nagu aitaks nad kustutada eksistentsiaal­set infonälga. Nad on vajalikud vaid selleks, et oleks keegi, kelle üle süüdimatult naerda, kelle üle mõnuga irvitada, keda süümepiinadeta parastada, keda kättemaksu pelgamata klatšida," kirjutas Pullerits Postimehe arvamusloos.