Parfüümidest pajatades on Merle puhul kõige põnevam tõik, et näitlejana on ta testinud erinevaid lõhnaõlisid, et laval oma osa oivalisemalt täita.

"Kui hakkasime "Kirsiaeda" tegema, siis ostsin ühe kuldses karbis Guepardi lõhna. Tundsin, et see sobis minu kehastatud tegelasega." Parfüüm kui ajamasin

Merle ütleb, et tema meelest on lõhnad ainulaadne viis ajas reisimiseks. "Näiteks ei ole ma vanu lõhnaõlipudeleid ära visanud. Vahel avan pudeli ja lõhn viib mind automaatselt 15-20 aastat ajas tagasi. See on sõnuseletamatu."

Merle toob näite: "Olin Kambodžas Phnom Phenis ja seal oli ühes kaupluses müügil Elizabeth Taylori lõhnaõli "Gardenia". Neil polnud testrit ja müügil olid vaid üks pudel. Otsustasin lõpuks, et ostan selle siiski ära ja lõhnaõli on tõesti suurepärane. Kui ma selle nüüd aegajalt avan, meenub see reis ja kõik mälestused ..."

Millise lõhna peale võib olla kindel?

Aastaid kasutas Merle Gaultier`i lõhna "Le Classique". "Mäletan, et seda sai osta vaid laevadest. Kuid ühel hetkel hakati seda Eestisse tooma ja siis ma seda enam ei tahtnud."

Kuigi Merle Gaultier`i hülgas, on naisel aastatega tekkinud nö. signatuur-parfüümid, mis on tal alati olemas. "Agent Provocateur`i parfüüm "Agent Provocateur", Guerlain`i "Shalimar" ja Christian Diori "Hypnotic Poison". Nende peale saan alati kindel olla."

Kevad nõuab kollast

"Kevadeti tuleb mul kollase värvi isu, näiteks ostan koju kollase priimula. Meeldima hakkavad apelsini ja teised tsitruseliste lõhnad. Siis ihkab hing ka uut lõhnaõli," räägib Palmiste. Praegu on tema valvas pilk jäänud peale Christian Diori lõhnale "Escale A Pondichery" ja Amuage` parfüümidele.

"Mulle meeldivad väga reisilõhnad. Dior on teinud suurepäraseid lõhnu, nagu "Escale A Pondichery" ja "Escale a Portofino". Pean tunnistama, et viimasel ajal olen hakanud ka silma viskama puhtale klassikale - Chaneli lõhnale "Chanel NO 5"," räägib Merle ja tal on pilgus mõnus igatsus.

"Lisaks võlub mind vintage-maailm ja seoses sellega ka Diori lõhnad Dior "Diorissimo" ja "Miss Dior". Need 50ndatel loodud parfüümid on tõesti erilised."

Lõhn - kõnekas vaikus

Lõhna puhul pole vähem tähtis, kui see on lähedase inimese kingitud. "Ta on sinna sisse pannud oma mõtted ja tunded. Sellel on suur väärtus."

Merle jumaldab ka seda, kui triikimisvedelik on lõhnastatud. Tema kodus põlevad sageli Agent Provocateur`i küünlad ning ta jumaldab värskeid lilli. "Parfüümitööstus ei saa kunagi päriselt lõhnava lille vastu. Ma armastan piibelehti, jasmiini, roosi ja gardeeniat. Viimast võin kodus tundide viisi nuusutada."

Merle soovitab neile, kes tunnevad lõhnamaailma vastu erilist tõmmet, lugeda läbi Patrick Süskindi raamat "Parfüüm. Ühe mõrvari lugu" või vaadata sama teose põhjal vändatud filmi. "Ma nii mõistsin seda mõrvarit ja tema armastuse igatsust."   

Palmiste sõnab, et lõhna on tegelikult võimatu sõnadesse panna. "See võib olla pilk ... Lõhn on nagu luule, väga poeetiline, väga isiklik. Aga võibolla on lõhn hoopis kõnekas vaikus?"