“Mulle meeldib, et linnapea ei ole enam üheplaaniline möku, vaid vajadusel räuskab ja kakleb ka,” ütleb “Pilvede all” Haapsalu meeri osas Priit Loog (27). “Selles osas, mida täna Haapsalus filmime, näitab linnapea Paul end täiesti uuest küljest,” räägib Priit Loog.

Sarja sündmused on läinud sinnani, kus Paul kaitseb enda ja oma hea lapsepõlvesõbra Pireti (Inga Allik) väärikust ning satub kaklusesse. Tema vastaseks on Pireti endine kallim, haigla peaarst dr Robert Väärt (Rein Oja), kes end Haapsalu tervisevetel infarktist turgutab. Meeste juhuslik kohtumine tipneb mehise mõõduvõtmisega. Doktor kargab linnapeale ninna, linnapea teeb paar paremsirget ja satub arestikambri trellide taha.
Arestikambris filmimine oli omamoodi kogemus nii Priit Loogile ja Inga Allikule kui ka politseitöötajatele ja kinnipeetavatele. Veriste sõrmenukkidega grimeeritud linnapea tarvis tehti üks kamber tühjaks. Pisikeses ruumis, järelevalvaja silma all, pidasid Piret ja Paul maha armastusest, vihast ja teineteise süüdistusest nõretava stseeni, mida ka kuus kinnipeetavat hiirvaikselt kuuldemänguna läbi seinte kuulda said. Samuti said kaks kohalikku politseiameti töötajat sarjas episoodilise rolli.

Haapsalu võlud
On ennekuulmata, et linnapea omaenda linnas arestikambrisse satub ning selle sündmuse peale Pireti ja Pauli südamlik stseen üles ehitatud ongi.
Priit Loog tunnistab, et ehkki ta kõnnib sarjas mööda Haapsalu promenaadi nagu vürst oma vürstiriigis, on Haapsalu linnana talle seni võõras. Selleks et raudteemuuseumi, linnust, kirikut ja teisi vaatamisväärsusi külastada, peaks tööväliselt kohale sõitma.
“Ära ma just siin ei eksi, aga ega ma palju sellest linnast ei tea küll,” ütleb Loog. Sama räägivad ka Liis Haab (Kertu) ja Inga Allik. “Kui peaksime iseseisvalt Alberti või Sirje korterisse minema, ajaksime kindlasti majad segi,” ütleb Allik.
Produtsent Toomas Kirssi võlus Haapsalu juures eelkõige linna mitmekülgsus, lihtsus, ajalugu ja ilu. Samuti selle pealinnalähedus. “Tegime siin ükskord “Kelgukoeri”, kohalik rahvas oli nii koostööaldis ja kui hakkasime uuele sarjale sobivat võttekohta otsima, oli Haapsalu meie esimene valik,” räägib Kirss.

Lahtise meelega näitleja
Priit Loog sõidab Haapsallu Pärnust. Ta on Pärnu teatri näitleja, kes pärast 2007. aastal Viljandi teatrikooli lõpetamist kogu kursusega Pärnu Endlasse tööle võeti. Eesti kõige hitimasse draamasarja, mida Emori andmetel jälgib pidevalt tubli 220 000 vaatajat, soovitas Priitu Inga Allik. Inga õpib koos Priidu kursuseõe Triin Lepikuga EMA magistrantuuris ja on seega Triinu ning Priidu kursusekaaslaste tegemistega hästi kursis.
“Mulle meeldib nende kursus. Kogu kamp. Priiduga olin enne paaril korral koos mänginud ja seetõttu teda Kirsile soovitada julgesingi,” räägib Allik. Ta kiidab Priit Loogi siirust ja kohusetundlikkust. “Ta on väga avatud näitleja,” ütleb Allik.
Allik ja Loog on mänginud koos “Saladustes”. Lisaks peaks televaataja mäletama Priitu komöödialavastusest “Vilde tee”, kus ta jagas lavalaudu Sepo Seemani, Piret Laurimaa, Triin Lepiku ja Madis Millinguga.

Pauli kirg lahtub
“Pilvede all” suur edu ei ole Priit Loogi jalust niitnud. ““Vilde teel” mängides tunti mind tänaval rohkem ära, võib-olla selle pärast, et tegemist oli lõbusa asjaga. Draamasarjas tunnevad tuttavaid olukordi rohkem naised ära, kuid see, kuidas argine on seotud põnevuse ja kriminaalsega, on ka mulle huvitav. Sarja on pandud midagi sellist, mis paelub nii lasteaialapsi kui vanureid, nii mehi kui naisi. Ootan ka ise huviga, mis edasi saab ja mida stsenarist Pauliga teeb,” räägib Priit Loog.
Esimesel hooajal oli linnapea Paul Moorits üsna üheplaaniline vuntsidega keigar, kes mängukaruga Pelgulinna sünnitusmaja ees oma unelmate naist ootas. Loog ütleb, et kuigi ta ei ole abielus ja tal pole lapsi, oli tal Pauli tegelaskuju üheplaanilisust teinekord raske mõista. See, kuidas linnapea Paul oma kireobjekti Piretit iga hinna eest endale saada tahtis, on näitleja sõnul elus pigem äärmus kui reaalsus. Õnneks on teisel hooajal ülekaalus terve mõistus ja mõõdutunne ning mehe lemmikmantrale “Tule mulle naiseks!” palju ruumi pole.