6. aprillil annab ansambel Kukerpillid Rock Cafes juubelihõngulise kontserdi, millega antakse avalöök 40. juubelit tähistavale aastale. Õhtu avaesinejana astub lavale Legshaker.

Kunstiülikooli üliõpilaste moodustatud folkansambli esimene avalik esinemine toimus  1. aprillil 1972. aastal Eesti Reklaamfilmi telesaates. Sellest ajast on esinetud nii Eesti kui muu maailma lavadel nii üksi kui eesti tuntud lauljate ja tantsurühmadega, esitatud rahvalaule, kantrimuusikat (eriti bluegrass- ja Cajun-stiili), rockabillyt ja omaloomingut, võidetud auhindu festivalidel, uuritud läbi rahvamuusika arhiivid ja lindistatud laulikute laule kõikjal Eestis. Salvestatud on mitusada laulu ja pillilugu, välja antud 8 LP plaati ja CD-d, osa neist topeltalbumid, palju kassette ja ühisplaate teiste artistidega.

Tänase päeva seisuga on ansambli liikmed: Toomas Kõrvits – laul, kitarr, Ike Volkov – laul, bass, Arne Haasma – laul, akordion ja Heiki Vahar – viiul. Endiste Kukerpillide liikmete hulgas on Taivo Linna, Vello Salumets, Tiit Kõrvits, Tõnu Raadik, Kaarel Kilvet, Indrek Kalda, Jaan Arder, Vello Toomemets.

Läbi aegade on Kukerpillid koostööd teinud teiste hulgas Henno Käo, Järsumäe Virve, Ivo Linna, Tarmo Pihlapi, Artur Rinne, Priit Aimla, Toomas Veenre, Henn Rebase, Toomas Toropi, Tõnu Aava, Eino Baskini, Ervin Abeli, Sulev Nõmmiku, Raimo Aasa, Lembit Sibula ja Peeter Volkonskiga ning tantsurühmadega Sõprus, Kuljus ja Tuisuline.

Piletid kontserdile hinnaga alates 8 € on müügil Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti ning uste avanedes Rock Cafe kassas. Uksed kontserdile avanevad kell 21.00.