«Mul on tõepoolest selline plaan – tahaksin mõnele inimesele kinonäitleja tarkusi ja kavalusi edasi anda,» ütleb legendaarne Eesti filminäitleja Arvo Kukumägi (54). Ta võtaks heal meelel enda juhendada umbes viis enda filminäitleja-meisterlikkust lihvida soovivat inimest – sest teatrikoolis keskendutakse siiski teatrinäitlejate koolitamisele. Filminäitleja töös on aga Kuku sõnutsi täitsa omad nüansid!

Kunstiakadeemias on Kuku käinud õppejõuks magistrandide kursustele, performance`eid ja videoinstallatsioone loovatele Jaan Toomiku õpilastele – et avardada nende ekspressiivsust! «Valmistusin selleks korralikult, sest ega ei saa tühja kotina minna täiskasvanud inimeste ette – aga samas tundsin, et mina sain nendelt vähemalt sama palju tagasi kui mitte rohkem. Mina kohtusin hoopis teise huvitava maailmaga,» räägib Kuku.
Ehkki Kukumägi tahaks enda tiiva alla võtta käputäie filminäitlemise soont inimesi, on tal meeletu lugupidamine ka teatriinimeste ja sealse loomingu vastu. Oma teatrikooli-õpingute ajal – tema õpetajaks oli Raivo Trass – andis Kuku Draamateatrisse tulles iga kord uksele suud. «Mul oli selline aukartus... Tänase päevani, kui teatrisse lähen, on mul oma väiksed austusavalduse rituaalid.» Praegu astub ta aeg-ajalt üles oma teatriga Kukun Ikka. Andrus Kivirähki kirjutatud «Kaheksa varbaga kuningas» jõuab tänavu lavale Rahvusraamatukogu Konverentsikeskuse suures saalis mai alguses, kuu teises pooles aga Tallinna Linnateatri Taevalaval.