Buckinghami palee teatas reedel, et kuninganna jätkab koos prints Philipiga taastumist, kuid ammu juba enne seda on ringlenud kõlakad Ühendkuningriigi järgmise troonipärija kohta, vahendab International Business Times. Prints Charles on järjekorras esimesel kohal, kuid väidetavalt võib 68-aastane sinivereline tekitada põhiseadusliku kriisi ning anda troon koheselt edasi oma pojale, prints Williamile.

Kõlab ebatõenäoliselt, kuid seda on varemgi juhtunud. Sarnane fenomen leidis aset aastal 1936, kui Edward VIII tegi abieluettepaneku ameeriklasest Wallis Simpsonile, kes oli parasjagu lahutamas oma teist abielu (Loe lähemalt SIIT). Uudis tekitas suurt segadust Briti impeeriumi edasise saatuse üle ning 11. detsembri õhtul pöördus Edward, tituleeritud prints Edward, Briti rahva poole raadioülekandes ja teatas troonist loobumist: "Ma olen leidnud olevat võimatu kanda kuningaks olemise kohustuste rasket koormat ja vabastan end sellest ametist, kuna ma sooviksin seda teha (olla kuningas) koos naisega, keda ma armastan." Pärast troonist loobumist lahkus Edward Prantsusmaale, saades Wallisega kokku alles mitme kuu pärast, kui naise lahutus jõustus. Tema vend, Yorki hertsog, tõusis troonile kui kuningas George VI ja tolle tütrest printsess Elizabethist sai troonipärija, kes valitseb tänaseni.

Charles'i puhul oleks olukord veelgi keerulisem. Kuninganna konarlik suhe printsi abikaasa Camilliga muudab võimude vahetuse ebakindlaks ja seab kuningliku pere kaasaegse pärimisjärgluse traditsiooni ohtu. Nagu Edward, on ka prints Charles oma elu jooksul rinda pistnud sarnase poleemikaga, seal hulgas nii afäär Camilla Parker Bowles'iga ja lahutamine printsess Dianast kui ka "musta ämbliku" memodeks tituleeritud kirjad, mis paljastasid Walesi printsi ja Suubritannia endise peaministri Tony Blairi tiheda töösuhte. Samal ajal on aga prints William ja tema abikaasa Kate pälvinud rahva poolt suure heakskiidu.