Kostabi ja Ilves trehvasid, kui president väisas ühes Eveliniga ÜRO Peaassamblee 64. istungjärku ning viibis ka New Yorgi Haridusseltsi vastuvõtul.

«Nad mõlemad on väga sarmikad,» tõdeb Mark, kellele imponeeris presidendi-proua rahvusmustritega kleit. President olevat lubanud aga Kostabile tutvustada Eesti parimaid disainereid, kui too Eestisse tuleb.

«Mulle avaldas muljet, et president oli väga sõbralik. Ja et ta rääkis... moest! Et tema mõttemaailm ei piirdu vaid poliitikaga,» seletab Kostabi, kes on oma töödega kindlustanud koha dollarimiljonäride seas. «Evelin oli avatud, sõbralik ja inimlähedane ega püüdnud käituda staatusele kohaselt. Pigem sarnanes ta mu kunstnikest sõpradele.»

Visiidi käigus viibis presidendipaar ka USA presidendipaari Barack ja Michelle Obama vastuvõtul. Sellest rääkis Evelin Markile isegi pikemalt - meie presidendiproua jälginud ja olnud huvitatud rohkem Michelle Obamast.

«Kui küsisin, miks, siis ta vastas, et neil on sama töö ja sama maailm,» meenutab Mark. Kunstnik leiab, et tõepoolest, kuigi kaliibrilt erinevad, on Michelle'is ja Evelinis sarnaseid jooni - nad mõlemad on uue ajastu esimesed leedid, kes kõigutavad inimeste traditsioonilist ettekujutust sellest rollist.

Refereeritud täsiteksti loe Kroonikast.