ANGELA AAK taastas rinnasuurendusoperatsiooni abil oma vahepeal vankuma löönud enesekindluse. Naissoo needust, tselluliiti peletab ta aga kilemähiste ja merevetikatega.

Rockileedi Angela Aak (37) kuulub nende väheste naiste hulka, kes ei pelga avalikult tunnistada, et ta on lasknud oma rinnapartiid suurendada. Veelgi enam – Angela julgustab ka teisi naisi probleemi korral oma enesekindlust ja -väärikust ihu plastilise kohendamise teel tõstma.


Mis on sinu suurim nõrkus?
Otsuste tegemisel olen vahel liiga aeglane, ehk teisisõnu uimane kui kana. Pean võtma ühe suure nõela ja end ise kiirematele tegudele torkima.
  #end#
Oled alati laitmatult hoolitsetud. Kui kaua sul hommikuti iluprotseduuridele aega kulub?
Hommikuti vajan aega teetassi ääres istumiseks, elu üle järele mõtlemiseks ja plaanide tegemiseks. Kui rituaal läbitud, saan end korda seada ehk paarikümne minutiga ja seda jagub siis kogu päevaks. Kiire dušš, väike meik ja ongi OK. Samas avastan end teinekord poole õhtuni hommikumantlis toimetamas, seda muidugi juhul kui pole tarvis kuhugi tormata.

Kui kiirelt suudad enne pittu või esinema minekut end üles tuunida?
Kehtib reegel, et kaua tehtud kaunikene. Kui aega on palju, valmivad korralik soeng ja meik tunniga. Teinekord enne kontserti tuleb aga bussis istudes 10 minutiga läbi ajada. Usun, et minu osava käega saab tulemus enam vähem ok, vähemalt kaugelt vaadates!

Milliseid meigitooteid kasutad ja mis neist on asendamatud?
Truuks olen jäänud Joe Blasco jumestuskreemile, mis katab superhästi ja samas jääb näol piisavalt õhuliseks. Lemmikud on Diori kahe otsaga silmapliiats ja YSL-i pikendav ripsmetušš. Päris palju kasutan Manhattani ja Loreali tooteid, kuid lavameigi puhul olen kindlaks jäänud Make Up Store-i lauvärvidele. Need ei haihtu kergelt minema ja püsivad kaua säravana. Kui mul meigikotike juba kaasas, siis leidub seal enam-vähem kõike ootamatuteks puhkudeks.

Kuidas pärast magamata ööd särav ja värske välja näha?
Minu meelest seda väsinud nägu ikka päris ära peita ei õnnestu. Võimlemine ja liigutamine toimib hästi. Võib tunduda pisut absurdne, kuid väike tagantpiitsutus paneb vähemalt mõneks ajaks end värskena tundma. Hea on ka vana tuntud kurgimask silmadele ja seejärel hästi niisutav kreem. Parim iluvahend on siiski korralik uni!

Kuidas sa oma figuuri eest hoolitsed?
Trennis pole ma kunagi käinud. Mu kindlaks rituaaliks on jooksmine oma koerakesega, kes end ise kohe meelde tuletab, kui see rituaal ununema peaks.

Kui tihti sa dieeditad ja milliseid dieete oled katsetanud?
Üldiselt ei dieedita, aga olen proovinud näiteks Herbalife´i dieeti. See oli Shape-worksi-nimeline kosmosetoit, mida segasin keefiriga. Mulle toimis see imehästi ja lühikese ajaga. Ilmselt tollest ajast sain ka harjumuse lihtsalt vähem süüa. Viimasel ajal mu dieet seisnebki selles, et kui töötan, siis söömise unustan sootuks, küll aga läheb ohtralt teed ja kohvi. Vajadusel olen võimeline mitte sööma, kuigi pikemas perspektiivis pole see tervislik.

Sind on sageli nähtud poes koogileti ees kukalt kratsimas. Oled suur magusasõber?
Magusasoolikas vajab ikka kogu aeg täitmist, muidu annab märku, et olen ta juba unustanud. Eks seda isu peab vahel ka piirama. Üldiselt söön õigeid asju õiges koguses ja kui tulebki burgeriisu, siis endale seda ka luban. Aga ilmselt kui ma iga päev burgereid õgiks, tuleks peagi kutsuda töömees, kes ukse väheke laiemaks saeks.

Sõltumata kehakaalust ihkavad naised ikka ja alati viis kilo kergemad olla. Kuidas sina oma kehaga läbi saad?
See väide peab paika ka minu puhul. Kaalul käies tundub mulle enamasti, et ta võiks veidi vähem näidata.
Arvan, et söömine ja liikumine on seotud iseenda sisemise tasakaaluga. Minul on selle tasakaalu saavutamine olnud kohati üsna okkaline ja vahel nüüdki jätab ta mind maha. Suures hädas olen käinud ka nõia juures, nimetades seda professionaalseks hingepuhastuseks. Igal juhul muutis ta mu elu ja olen nõiale väga tänulik.

Kas nüüd hormoonpreparaate süües on sul kehakaaluga rohkem tegemist kui varem?
Hetkel tundub, et hormoonidega seoses mingeid erilisi probleeme pole. Mõni aasta tagasi olin jäme kui juurikas. Riided, mis tol ajal kippusid pungitama, lotendavad praegu. Kui vahel üritan neist midagi selga kombineerida, siis tuleb peale tunne, nagu oleksin mingi liikuv telk, kes võtab kohe tuule alla!

Kuidas võitled naiste suurima hirmu, tselluliidiga?
Tsellukreemidesse ma väga ei usu. Samuti ei usu ma neid väristavaid aparaate. Ei ole ikka nii, et istud diivanil teleka ees ja mingi aparaat väristab ning kõige tipuks lähed hommikul välja piitspeenikesena, olles jätnud kogu peki ja tselluliidi  eilsesse päeva! Minu puhul aitab spetsiaalne kilemähis koos vastava seguga, mille sisu on vist merevetikad või midagi taolist. Sellisesse meetodisse usun, kuid viimasel ajal pole vajadust olnud toda kasutada.

Kui tihti oma keha peeglist vaatad ja mida siis mõtled?
Ikka vaatan ja üritan leppida sellega, mis on.

Su rinnapartii on kõvasti kosunud. Lasid silikoonid panna?
Jah, ja ma ei häbene seda tunnistada, et olen selle ilulõikuse lasknud omale teha. Arvan, et ükski naine, kes just taolisel põhjusel end halvasti tunneb, ei peaks häbenema või kahtlema, kas minna taolisele lõikusele, kui tal tõesti on probleem. Igal juhul tõstab see enesekindlust ja seda tean ma nüüd omast käest hästi!

Kas panid ümarad või tilgakujulised implantaadid?
Ma ei laskuks siin peensustesse. Usaldasin oma ilukirurgi, kes tegi kõike väga hästi ja tulemus sai superkena!

Huuled näivad sul samuti üsna lopsakad. Oled lasknud neid modelleerida?
Oh ei, kuigi olen kriipsusuu. See ju oleneb, kuidas värvida. Peale selle on mul pikk buratinonina ja vahel tundub, et kui õues ümber keeran, siis naabri aias puulehed kukuvad!

Esimesed kortsukesed tekivad 30ndates eluaastates, kuid sinu nägu tundub endiselt sile. Oled lasknud laubale või silmade ümbrusse vastavaid süstikesi teha?
Oi aitäh! No eks see nägu tegelikult on nagu on. Medemise salongis, kus aeg ajalt käin, tehakse neid protseduure väga hästi ja olen selle peale mõelnud küll.

Oled tihe ilusalongikülastaja või saad kodus ise hakkama?
Üritan ikka rohkem ise hakkama saada. Maske juustele ja näole, koorimist, maniküüre ja pediküüre saab ju hõlpsasti ka kodus teha. Muidugi vahelduseks on mõnusam minna salongi, kus keegi teine mudib sind hea käega.

Kuidas vananemisele vastu astud?
Midagi väga erilist ei tee. Viimasel ajal on kreemidest hakanud meeldima L´oreali Derma Genesise sari ja ka näiteks eestimaine Puhas Loodus. Kastepunga, avokaado ja sojaõliga kreem on väga hea.

Kas juhtub sageli, et lähed meigiga magama?
Seda ei juhtu isegi siis, kui olen väga väsinud. Meigieemaldus ja kreemitamine on mulle kui rituaal!

Kas sarnaselt paljudele teistele naistele aitab šoppamine ka sinul stressi maandada?
Jah, kuigi ma ei ole suurem asi šoppaja. Olen märganud nalja, et vahel aitab ka silmadega šoppamine. Näiteks vaatad läbi mingi kataloogi, valid asjad hoolikalt välja ja tundub, nagu olekski juba šopanud! Aga tegelikult tellid vaid ühe asja.

Kuidas armastuserindel läheb? On su süda veel vaba?
Hetkel on mu süda täiesti vaba ja olen seda isegi nautinud. Mul on rohkem aega enda ja oma muusikaasjade jaoks.

Millised mehed sind köidavad?
Kuidagi juhtub nii, et kõige enam võluvad mind mehed, kelle kohta välimuse põhjal võiks öelda - veidi luuser ja vibalik! Tegelikult on tähtis pigem sügav hing, headus ja väikene krutskimeelsus. Mõtlesin hiljuti selle isegi ühe laulu sisse panna, aga jäägu see saladuseks, kellest see laul on... Armudes näedki ju vaid inimese häid ja neid kõige ilusamaid külgi.

Oled sa armukade? Korraldad vahel stseene?
Elu ise on õpetanud, et pole ta ei must ega valge. Minu meelest on nii, et armastades andestad ja see ongi õige. Samas on kusagil piir ja kui karikas saab täis, siis saavad otsa ka tunded ja lõputult võidelda pole jaksu ega ükskord ka enam mõtet.

Kust algab petmine, kas suudlusest, seksist või tunnetest?
Tegelikult võib see olla igal tasandil. Me lihtsalt näeme inimese loomulikust olemusest kõigepealt asju, mis on füüsiliselt juhtunud. Tunded aga võivad olla suuremad või väiksemad, olles ikka kõige aluseks, olgu see siis üheöötahtmise tunne, või midagi enamat.

Kas andestaksid oma kallimale petmise?
Arvan, et meestel on igasugu mõtteid seksi suhtes rohkem. Loodus on juba nii seadnud, et neil on soov “külvata.” Mõtet teise eest keelata ei saa, aga kui mõte saab tegelikuks, siis on ka tunded kuidagi jahtunud. Andestama olen võimeline küll, aga seda juhul, kui tean et tunded minu suhtes on säilinud. Kuid korduvalt sama reha otsa astumisel saab ka karikas lõpuks täis.

Kuivõrd raskelt või kergelt elad üle lahkuminekuid?
Lahkuminekut elan pigem valuliselt üle. Üks pool minust usub elu armastusse, teine siiski, et päris nii ikka pole.

Olen märganud, et vahel aitab stressi vastu ka silmadega šoppamine!


Minu puhul aitab tselluliidi vastu spetsiaalne kilemähis koos vastava seguga.

Võib tunduda pisut absurdne, kuid väike tagantpiitsutus paneb vähemalt mõneks ajaks end värskena tundma.