80-aastane South suri rahulikult omaenda koduvoodis läinud nädalal, olles juba aastaid maadelnud erinevate tervisehädadega. Mälestusteenistus toimus sel nädalavahetusel tema saientoloogiakoguduses.

Kohal olid nii 54-aastane Tom kui ka viimase õed Lee Ann DeVette (57), Cass Mapother (55) ja Marian Henry (52) koos perede ja sõpradega.

Teatrisõbrast ema oli see, kes istutas poja sisse armastuse näitlemise vastu. Kentucky osariigis Louisville'is sündinud Mary Lee Pfeiffer töötas õpetajana, kui kohtus Cruise'i elektriinsenerist isa Thomas Cruise Mapother III'ga. Pere luues koliti New Yorgi osariigis asuvasse Syracuse'i (kus sündis Cruise) ning seejärel elati ka Ottawas, Kanadas.

Paraku ei pidanud Cruise'i vanemate tomiline abielu pikalt vastu – mees olevat olnud "kiusaja" (nagu Cruise teda ise kirjeldas ühes intervjuus) ning lahutus saabus ema algatusel aastal 1974. Neli aastat hiljem abiellus ta teise maailmasõja veteranist John Southiga, kes võttis naise koos kõikide lastega oma hoole alla (Cruise oli 16-aastane). Kuulduste kohaselt ei olnud mees nõus aga lõpuni saientoloogiausku vastu võtma ning aastal 2010. lahutati seegi abielu. Cruise'i kasuisa suri aastal 2015, olles 89-aastane.