Üksteist aastat tagasi Eestist armastuse leidnud ukrainlane Ruslan Trochynskyi on nende aastatega sulandanud end eestlaste südameisse, nii oma muusika kui oma siiruse ja avala olemusega. Oma temperamentse loominguga süstib ta särtsu ka kõige vaoshoituma põhjamaalase hinge. Kümne tegutsemisaasta jooksul on tema ansambel Svjata Vatra andnud sadu kontserte maailma eri paigus, kuid ometi igasse Eesti paika pole jõutud. Saagu kümneaastane sünnipäev põhjuseks Eestisisese kontserdigeograafia laiendamisele!

Sünnipäevatuur avatakse homme, 7. oktoobril Tartus Emajõel "Sisevete Saatkonna" nimelisel kohvik-laeval. See on akustiline ja intiimne kontsert, kuna ruumi mahub kuni 100 inimest. Tuuletu ilmaga laseb Ruslan laevalael ka "tuletromboonil" kõlada. Kindlasti on kõik sünnipäevakontserdid erilised, kus meenutatakse põnevaid seiku bändi muusikalisest teest 16-s välisriigis ja koduses Eestis.

Ühtlasi tutvustab Svjata Vatra oma värsket CD-d "Vabadus Svoboda", millel on lisaks tavaümbrisele ka piiratud koguses käsitsivalmistatud paberist ümbris. Paberis on lilleseemned, mis kevadel maha istutades muutuvad Ukraina lipu värvides lilledeks. Nii on võimalus igal kuulajal oma vabaduseseeme idanema panna!

Sünnipäevalaps Svjata Vatra naasis just äsja kontserttuurilt Kanadast, kus anti 6 edukat kontserti. Kahenädalasse ringreisi mahtusid nii esinemised Bloor West Village Toronto Ukrainian Fetivalil, kui kontserdid Tartu Colleges Torontos ja Ukraina kirikus Ottawas. Bänd peab oluliseks Ukraina ja Eesti koolides antud kontserte, kus Torupilli-Jussist sai viiking ja vikatil mängivast Ruslanist kasakas.

Svjata Vatra sünnipäevakontsertide graafik:

K 7.10 kell 19 Tartus jõekohvikus “Sisevete Saatkond”
N 8.10 kell 19 Keila Kultuurikeskuses
R 9.10 kell 19 Kiviõli Rahvamajas
L 10.10 kell 19 Märjamaa Rahvamajas
E 12.10 kell 19 Paide Kultuurikeskuses
N 15.10 kell 19 Haapsalu Kultuurikeskuses
R 16.10 kell 22 Tallinnas Von Krahli Baaris
L 17.10 kell 22 Tartus Genialistide Klubis
P 18.10 kell 17 Mooste Folgikojas
E 19.10 kell 22 Viljandi tudengiklubis Wimka

Kuula uue plaadi "Vabadus Svoboda" avalugu "Pane mind põlema"!

Plaati on võimalik soetada sünnipäevakontsertidel.