Eile õhtul eetrisse läinud saates said sõna mitmed Ireni Erbi endised õpilased, pettunud kasvandike lapsevanemad ja pikaaegne Eesti missinduse eestvedaja Tiina Jantson. "Kuuurija" proovis Ireni Erbiga kontakti saada üle kahe kuu, saates talle mitmeid e-kirju ja pakkudes naisele saates vastulaset. Ireni Erbi saatis vastuseks Facebooki sõnumi: "Tere Katrin. Kas teie ja teised kolmandad isikud arutate, kui palju raha ja kus ma kasutan ning pakute mulle Eestisse tulla ja kaasa lüüa? Või tulete ise minu juurde külla Monacosse selle jaoks? Palju maksate meelelahutuse eest?" vastas Erbi. "PS. Kui te päriselt teeksite minust loo, siis peaksite teadma, et mul ei ole olemas kliente, klienditeenindamist ega mingit teenuste pakkumist."

"Loomulikult olin ma nõus sõitma Monacosse, et Ireniga kohtuda ja temalt vastuseid saada, aga kahjuks Ireni minu kirjadele enam rohkem ei vastanud," sõnas Katrin Lust eilses saates. Ireni Erbi väitis "Kuuuurijale", et viibib Monacos, aga kuna üks Erbi endne töötajaga kohtus modellikooli pidajaga möödunud laupäeval (4. novembril) Tartus ja saatis selle tõestuseks ka mobiilivideo, otsustas Lust veel korra naist otsima minna. Paraku jätkuvalt tulutult.

Skandaali sattunud naisterahvas jagab nüüd sotsiaalmeedia vahendusel kuvatõmmiseid oma värskematest sõnumitest Katrin Lustile ning muu hulgas ähvardab ta, et saatejuht saab endale kaela kriminaalasja vastavalt karistusseadustiku paragrahvile 266 ehk omavoliline sissetung. "Teie nõuate minu tähelepanu, kuid pole vastanud kui palju pakute tsirkuses osalemise eest? See ei ole loomulikult minu huvides, kuid piisava motivatsiooniga saaksite isegi Madonna oma lauale polkat tantsima," on Erbi kirjutanud Lustile vastuseks.

"Ma ei tunne teid. Me ei ole tuttavad, kas "kus te seal asute" on siis tavapärane pöördumine võõraste inimeste poole internetist?" uurib Erbi. "Teil ei piisa avaldusest Tallinna politseisse territooriumi puutumatuse riivamise eest, kas soovite sama ka Monacos? Arvestage, et kohalik politsei jõuab siin kohale kahe minutiga ja nende on kutseta ukse taga tüütajatega lühike jutt."

"Kui te oleksite tõesti minuga ja minust loo teinud ja huvitatud faktidest, mitte läbikukkunud inimeste fantaasiatest, siis oleks teile selge, et minu tegemist määravad rahvusvahelised litsensid. Kohalikul tasemel ei saa olla mingit luba ning ei ole olemas "eksperte", kes saaksid mingeid lubasid anda või mitte anda. Mina ei ole avalik asutus ega tegele rahvastiku teenindamisega. Saan valida, mis tingimustel ja kellega soovin koostööd teha ning kelle peale aega kulutan. Ja mida rohkem tegemist ja kiirem graafik, seda rangemalt pean valima," seletab ta.

"Teie sõnumite ja sõnumite ja Tallinnas käitumise järgi on näha, et teid huvitavad vaid ainult üksikisikud, kes kukkusid kunagi minu castingul läbi, rikkusid reegleid, vedasid mind alt ja ei saanud seda andeks, olid koostööks/projektiks ebasobivad või lihtsalt kadedad," lisab ta. "Oma tegevuses keskendun edukatele ja korrektsetele inimestele, kes nendele nõuetele ei vasta, on juba väljaspool minu ajagraafikut. Kui peatuda, et visata kivi iga haukuva koera poole, siis ei jõua kuhugi. Sellele tasemele mina laskuda ei soovi, pühendun tööle minu toredate, kallite ja tublide kasvandikega."

Ireni Erbi nendib lõpetuseks, et kokkuvõttes võib kunagi olla lausa tuhandeid pettunud vihkajaid, kellele ei anna rahu, kui tema jõuab midagi ära teha: "See mulle liiga ei tee. Keegi peab ju vahepeal ka mingi draamakese päevavalgele tooma, et konnatiigis meelelahutust korraldada."