Vladimir Potanini varanduse suuruseks hinnatakse 10 miljardit naela ning Natalia ei ole nõus 30 aastat kestnud abielust lahkuma vähem kui poolega, kirjutab DailyMail. Natalia sõnul hakkas Vladimiri varandus kasvama alles pärast nende kohtumist ja seega on tal õigus sellest pool endale saada.

Venemaa kõige rikkam mees keeldub aga maksmast, sest tema sõnul ei kuulu väidetav megavarandus talle. Nataliale pakuti esialgu 32 miljoni naela, kuid sellest talle ei piisa, sest vastavalt kohalikele seadustele on tal õigus poolele oma mehe varadest.

Nüüd tahab Natalia asja edasi kaevata Venemaa ülemkohtusse ja kui see ei aita, viib ta kohtuasja üle Londonisse, sest seal ollakse finantsabi otsivate abikaasade suhtes palju õiglasemad. “Ma lihtsalt loodan õigluse peale. On palju inimesi, kes satuvad samasugusesse situatsiooni. Ilmselt on nii igal pool, aga eriti just Venemaal: seadus on meessoost, ideoloogia on meessoost,” seletas Natalia.

Potanina kohtus Vladimiriga, kui nad mõlemad olid veel vaesed tudengid. Koos vireleti tema vanemate korteris, kuni abielluti ning saadi kolm last. Rikkuse saabudes koliti Moskva lähistel asuvasse häärberisse, mille keldris pesitseb kasiino ning tagahoovis luksuslik aed. Paar käis puhkamas oma kahe hiigeljahiga, millest üks on lausa 88 meetrit pikk.

Nataliale tuli lahutus šokina — ühel päeval jõi ta oma kaasaga teed ning too teatas äkitselt, et on suhtes oma noore alluva Katjaga. Vladimir pakkus talle tervisekindlustust ja autojuhti, sest tema arvamuse kohaselt pole Nataliale raha vaja. Naine lükkas pakkumise tagasi, keeldus pabereid allkirjastamast ning nüüd tahab ta poolt mehe varast.

Hetkel on kõik tema püüdlused paraku tagasi lükatud. Aastal 2014. otsustas kohus Vladimiri kasuks, sest mees suutis kohtule edukalt seletada, et suurfirma presidendi ametist hoolimata puuduvad tal varad. Samuti veenis ta kohtunikku, et Norilsk Nickeli tegelikuks omanikuks on hoopis Küprosel asuv firma. Pärast seda otsust ja Kafkalikku kohtuprotsessi “pagendati” kolme lapse ema Suurbritanniasse. Ta ei julge enam koju lennata, sest ta kardab, et tema pass konfiskeeritakse ning tal pole võimalik enam New Yorki lennata, kus tema poeg Vassili hetkel õpib. Natalia sõnul pole tema abikaasa pärast lahutust vaevunud oma poegadega kontakti otsima.