Kultuuriministeerium kihab. Abikaasast lahku läinud ministri LAINE JÄNESe (43) ja tema nõuniku KRISTJAN KARISe (29) käitumine tekitab kõrvaltvaatajais küsimusi... Kas tõesti on tegemist vaid kolleegidega?

 
Küsimus on, kuivõrd eeldab ühe ministri ja nõuniku töö sedavõrd tihedat suhtlust nagu Jänesel ja Karisel. Näiteks nautisid ülemus ja alluv teineteise seltskonda pühapäeval, 16. märtsi õhtul Eesti Balleti festivali lõpetamisel Jõhvi Kultuurikeskuses. Pealtnägija sõnul hoidnud Laine ja Kristjan väidetavalt teineteisel käest kinni ning töisest läbikäimisest näis suhtlus olevat soojem kui kolleegidelt eeldaks.
«Kristjan Karis oli mulle saatjaks, kuna lisaks nõuniku ametile täidab ta tihtipeale ka autojuhikohustusi,» tõdeb Jänes. «Ma ei saanud teda ju välja külmetama jätta ja ise etendust vaatama minna. Kutsusin ikka endaga kaasa.»
Samas on ministeeriumi palgal autojuht, kes sõidutab nii ministrit kui ka teisi ministeeriumi töötajaid, ja Karisel ning tema elukaaslasel Tartu kodus alla aastane laps. Etenduse ajal aga, nagu Jänes kinnitab, nad Karisega käest kinni ei hoidnud. «Vahel võib mõnele tõesti tunduda, et me käsikäes ringi liigume, aga kui väljas on lumine ja libe, siis on naisterahval kõrge kontsaga oht libastuda ning pole ju midagi ebatavalist, kui mees naist käevangus toetab,» tunnistab Jänes vaid Kristjani tuge.
Suhte nõunikuga minister kummutab, sest noormees võiks olla talle poja eest — tõepoolest, Jänese ja Karise vanusevahe on 14 aastat.
Karis on ülemusega sama meelt, ühtlasi tunnistab ta, et on hooti autojuhi rollis, kuigi ministeeriumil on sohver olemas. «Kui nädalavahetusel kodukanti Tartusse sõidame, olen tõesti roolis olnud,» seletab Karis üht lõiku oma nõunikutöös.
Karis on välja kasvanud Reformierakonna noortekogust ning töötanud Tartu piirkonna arendusjuhina, mil Jänes pidas Tartu linnapea ametit. Kultuuriministriks tõustes võttis Jänes Karise endaga Tallinna kaasa. Kristjan on poliitikute slängis n-ö juhe, kes on side fraktsiooni ja sinna kuuluva ministri vahel. Kristjan on praeguse Tartu Ülikooli rektori Alar Karise poeg, kel kõrgharidus omandamisel — üheksa aasta eest asus ta Tartu Ülikoolis politoloogiat õppima.