Öömustad juuksed, särav naeratus, taevalik keha… DEMI MOORE on samasugune, nagu ta on alati olnud, ja enamgi veel. Miks ta vahepeal kadunud oli?

Demi Moore (40) oli 90ndatel Hollywoodi kõige kõrgemini tasustatud näitlejatar. Glamuurne, ambitsioonikas ja abielus Bruce Willisega. Tal oli Hollywoodis võimu. 1998. aastal, pärast abielulahutust ja paari läbikukkunud filmi (GI Jane, Striptease) vahetas ta Hollywoodi glamuuri äärelinnaelu vastu Idahos. Demi pühendus täielikult oma kolme tütre Rumer Glenni (14), Scout LaRue (11) ja Tallulah Belle’i (9) kasvatamisele. «Hollywood on õelust täis,» ütles ta toona. «Nii palju kuulujutte ja nii vähe tõde.»

Diivade diiva

Demit peeti halastamatuks ja ambitsioonikaks diivaks — seda suuresti tema rollivalikute tõttu. Ta ahistas Michael Douglast filmis Disclosure, müüs end Robert Redfordile filmis Indecent Proposal ning tegi striptiisi filmis Striptease. Demi näeb asja teisiti. «Ei olnud ma mingi diiva,» ütleb ta. «See oli meeskonnatöö tulemus. Kõik, kes minu heaks töötasid, olid minu tiimis. Mul endal oli vaid assistent, kõik teised palkas stuudio. Keegi ei teadnud, et tegelikult olen ma vaid kolme lapse ema. Muidugi leidus inimesi, kes arvasid, et olen bitch, aga mina taotlesin täiuslikkust. Ma nõudsin kõigilt sama palju kui endalt, aga ma ei nõudnud midagi võimatut.»

Põgenemine filmimekast

Lõpuks ei tundnud Demi end enam oma intervjuudes ära. «Erinevalt paljudest teistest minu alal töötavatest inimestest pidasin ma end täiesti tavaliseks inimeseks. Ma pole kättesaamatu ja mulle meeldib meeskonnatöö,» ütleb ta.

Miks ta siis Hollywoodist lahkus? «Töö ja laste kasvatamine läks raskeks. Ma õppisin töö käigus palju, aga lõpuks leidsin, et tahan pühenduda oma prioriteedile — ja selleks olid ilmselgelt lapsed. Ma leidsin, et on oluline, et neil oleks sõbrad. Ja et me läheks alati tagasi samasse koju samade sõprade juurde. See annab neile juured, korraliku vundamendi.»

Uus keha

Nüüd on lapsed juba iseseisvad ja 40aastane Demi teeb comebacki seksika kurjategijana «Charlie inglite» uues filmis Full Throttle («Charlie inglid: täie rauaga»). «Tal on hea meel olla tagasi showäris,» ütleb Demi eksabikaasa Bruce Willis, kes on naisega sõbraks jäänud ja elab tema naabruses Idahos. «Tal on praegu head ajad.»

Demi näeb tõepoolest välja parem kui kunagi varem, kuid kuulujutt räägib, et «uut» keha ei saanud ta odavalt. Kuuldavasti on tema kallal kõvasti tööd tehtud: naise teenistuses on toitumisspetsialist, treener, joogainstruktor, kickboxingu treener. Lisaks on talle tehtud 230 tuhande dollari eest iluoperatsioone. Demi on lasknud vähendada oma rinnaümbermõõtu, eemaldanud kõhult, reitelt ja tuharatelt rasva, süstinud huultesse kollageeni ja valgendanud hambaid.

Kolleeg Drew Barymore kiidab, et ta pole kunagi näinud ilusamat keha. «Ma olen kade,» ütleb ta. «Peale selle, et ta on ilus, on ta ka ääretult pühendunud. Temas pole midagi külma. Ja tal on kolm fantastilist tütart.»

Isegi Bruce Willis tunnistab: «Tõeline beib. Ta näeb tõesti hea välja.»

Trennihull

Demi oli aastaid trennifanaatik. «Jõusaalis rassides püüdsin üle saada ebakindlustundest, mis mind neil aastatel vaevas,» tunnistab ta, kuid väidab, et kõlakad viietunnistest higistamissessioonidest on küll liialdatud. Praegu Demi nii pühendunult trenni ei tee — ta kardab, et muskleid kasvatades kaotab ta oma naiselikkuse. Jõusaali asemel ta ujub, sõidab rulluiskudega ja teeb kergemat trenni.

«Demi on jõudnud eluetappi, kus ta võib olla see, kes ta on, ja elada elu, mida ta naudib. Mitte seda elu, mida Hollywood talle peale surub,» ütleb Demi äripartner Suzanne Todd. «Sellepärast ta nii hea välja näebki. Õnn paneb särama.»

Mehed, mehed, mehed

Pärast lahutust Willisest elas Demi kolm aastat koos karate-treeneri Oliver Whitcombe’iga, kes oli temast kaheksa aastat noorem. Nüüd on ta vaba ja käib ohjeldamatult kohtamas. Demi näib olevat maias noorte meeste peale — tema südamesõprade hulka kuuluvad Hollywoodi noorema põlvkonna staarid Tobey Maguire (27), Leonardo DiCaprio (28), Owen Wilson (34), Colin Farrell (26) ja Ashton Kutcher (24). Kuid teda on nähtud ka veidi vanemate meeste, Red Hot Chili Peppersi laulja Anthony Kiedise ja ekspresidendi Bill Clintoni seltskonnas. Demi praegune saatja näib olevat noor Ashton, kes on tema kõrval pea kõigil esilinastustel. Kõmulehed kirjutavad paari abiellumissoovist. Kui palju selles tõtt on, näitab aeg.

Elu õppetunnid

Uues «Charlie inglite» filmis mängib Demi «langenud inglit». «Enamik naisi ei julgeks kurjategijat mängida,» arvab ta. «Mina julgen. Kui ma stsenaariumi lugesin, mõtlesin kohe: «On see vast mahlakas tüüp!». Kui olin noorem, ei olnud mul nii palju enesekindlust. Keegi just ütles, et ma olen muutunud rohkem kui ükski teine inimene, keda ta tunneb. Minu jaoks oli see kompliment.»

Lastekasvatamist peab Demi siiani oma tähtsaimaks tööks. «Mu tüdrukud on hoopis teistsugused kui mina noorena,» mõtiskleb ta. «Nende enesehinnang ja mõtteselgus on jahmatav. Kui nad suureks saavad, ei ole neil raske enda eest seista ning nõuda, mis neile kuulub. Ma arvan, et nad võtavad elult, mis võtta annab. Mina olen suurema osa elust pidanud end veenma, et ka minul on õigus sõna sekka öelda.»

Demi usub positiivsesse ellusuhtumisse. «Minu filosoofia on: ma ei taha olla probleemides, ma tahan olla lahendustes. Ma usun, et kui midagi väga tahad, siis võid teha kõik, et seda saada,» räägib ta.

Näib, et sellel kolme lapse emal on kõik olemas — kodune kindlus, lõbus töö ja Hollywoodi meesiludused jalge ees.