Uudis popmuusika ikooni surmast šokeeris fänne üle kogu maailma. Tema võitlus raske haigusega oli hoitud äärmiselt salajas ning sellest teadsid ainult tema pere ja lähedased sõbrad.

Vaid paar päeva enne surma ilmus Bowiel tema karjääri üks suurimaid albumeid "Blackstar" ning legendaarne muusikaajakirjanik Lesley-Ann Jones, kes jälgis aastaid David Bowie elu ja kärjääri, tunnistab, et Andy Peebles'i sõnul ei saa albumi edu ja muusiku surm olla pegalt juhus.

Väljaande Mail On Sunday veergudel ilmunud pikas usutluses tsiteerib Lesley-Ann Andyt, kelle väidete kohaselt kinnitab loendamatu arv telefonikõnesid, et David Bowie surm oli assisteeritud enesetapp.

"Me ei saa kunagi teada, kes teda võis aidata ja kuidas seda täpselt tehti," sõnas Andy. "Ma ei usu, et ta oleks seda oma perel või lähedastel sõpradel palunud teha. Ent kui sa mõtled selle peale, David lavastas enda pika karjääri jooksul absoluutselt kõik. Miks oleks tema surm pidanud olema teistmoodi, kui tal oli võimalus teha seda enda tingimuste järgi? Me kõik sooviksime seda. Minu meelest on tähelepanuväärne, et ta oma lõpu organiseeris.

Produtsent Simon Napier-Bell ütles Lesley-Ann'ile, et viimane foto üleni mustas David Bowiest oli lavastatud: "Ta teadis, et on suremas. Ta teadis seda umbes 18 kuud ja ta tahtis, et inimesed nii teda mäletaksid: elav ja õnnelik. Ta kontrollis oma imagot lõpuni välja."