“Traditsiooni järgi peab sillameister ikka esimesena purde ületama, mistõttu plaanin RMK esindajana kümne päeva jooksul koos reisikaaslastega kogu raja läbi seigelda,” ütles Aigar Kallas ja lisas, et esimesed matkajad kasutavad ööbimiseks samu võimalusi, mis kõigil eestimaalastel – teele jääb kokku 33 RMK tähistatud telkimisplatsi, metsamaja ja -onni.

Matkatee läbivad kümne päeva jooksul jalgsi, ratta, ATV, hobuse ja lodjaga täies ulatuses RMK juhatuse esimees Aigar Kallas, alpinist Alar Sikk, matkaekspert Tõnu Jürgenson, ultrasportlane Heleen Vennikas, arst Julia Ivanova ning filmi- ja fotomees Kristjan Kaljund. Raja erinevatel etappidel ühinevad ettevõtja ja rännumees Tiit Pruuli, näitleja Kadri Adamson, raadiohääl Kertu Jukkum, laulja Gerli Padar, Eesti Kontserdi direktor Jüri Leiten ja turundusjuht Katrin Klein, fotomees Jarek Jõepera, Statoili peadirektor Kai Realo, kaitseliitlane ja jahimees Hannes Võrno, perearst Anneli Talvik ning ettevõtjad Tõnu Ehrpais ja Margit Härma.

Vihmased päevad nagu tänane sobivad tuntud gurmaanist ja Mamo perenaisest matkalise Margit “seeneekspert” Härma sõnutsi ideaalselt seenelkäiguks. Ja just sellega ongi meie matkalised tänast päeva sisustanud. Margiti hääl lausa heliseb. ”Siin on nii lõbus,” kiidab ta vast avatud matkateed ja lisab:”Ja teate kõik meist on nii agarad seenelised! Korjame praegu seeni vihmakeepide taskustesse, sest korve meil ei ole - ühe rattakiivri oleme juba seeni täis korjanud!”

Margiti seeneloetelu teeb lausa kadedaks, ja paneb muidugi ka vähemteadliku imestama: “Kõige rohkem on kukeseeni, aga eile leidsime ka mõned pilvikud ja ühe palupuraviku, mis on üks punapuraviku liike.” Margiti kaasmatkajad olid eriti tänulikud tema valmistatud seenehõrgutisele, kus lisaks leitud seentele käib pisut peekonit, valget veini ja toorjuustu. Ja mida sinna kõrvale serveeriti? “Värske metsaõhk sinna juurde ja midagi paremat ei olegi olemas!” leiab Margit, kelle enda lemmikud on uued ja põnevad seened, mida on raskem määrata. Tema sõnutsi söömiseks aga ühtki halba seent ei leiduvatki, olevat vaid kehvad kokad.

Matkateeliste tegemistele saab kaasa elada erilehe ja RMK blogi vahendusel, mille leiab aadressilt www.rmk.ee/loodusegakoos.

Matkateed tutvustavat videoklippi saab vaadata siit: http://www.loodusegakoos.ee/matkatee-blogi/vaata-klippi.