Kas ilu saladus peitub heades geenides või leiame mõne salarelva ka kuulsate kaksikute Kristi ja Mari Ojasaare meigikotist?

Moetoimetaja, ilutoimetaja, stilist, meigikunstnik, saatejuht, lauljatar, tantsija, stiilistuudio Cocos.ee omanik - need on vaid mõned praegustest ja kunagistest tiitlitest, mis ehivad Kristi (26) ja Mari (26) nime. Äravahetamiseni sarnased ning alati kaunid õed teavad ilumaailmast pea kõike. Piilume piigade meigikotti ja uurime, kas neil on mõni eriti kuum nipp või maagiline toode, mis nad silmipimestavalt särama paneb.
 
Mis on peidus te meigikotis?
Mari: Kuna töötan Cocos.ee meigikunstnikuna ja Buduaari ilutoimetajana, siis vajan ma suisa meigikohvrit. Kohvris on väga palju erinevaid töövahendeid, neid kõiki ei jaksagi üles lugeda. Kui aga oleks vaja kohvrist lemmikud meigikotti tõsta, siis oleks nendeks Make Up Store'i Wonder Powder, Helena Rubinsteini ripsmetušš, peitepulk ja huulepulk.Kristi: Igapäevaseks meikimiseks on mul riiulil umbes viis toodet, saan nendega hakkama. Meigikott, mida kaasas kannan, sisaldab tavaliselt huulepulka, ripsmetušši ja kammi.
Kas teie meigikotist võib leida ka mõne lemmiku, mida olete juba aastaid kasutanud?
M.: Vahetan üpris tihti meigivahendeid ja sellist leidu ei ole veel teinud. Küll aga olen ostnud mitu totsikut Make Up Store'i mineraalpuudreid ja mitu Mac´i huulepulka. Kuna saan pidevalt uusi tooteid proovida, siis vahetuvad lemmikud ka kiiresti.
K.: Kunagi meeldis mulle väga Nina Ricci aprikoositooni huulepulk, aga seda enam ei toodeta. See oli minu totaalne lemmik ja ostaks kohe uuesti, kui müüki tuleks. Lõhn DNKY Apple on selline, mis on ja jääb mu lemmikuks.
#end#
Kas toodete hind ja kvaliteet on alati omavahel seotud?
M.: Alati ei ole. Kui olen küsinud kliendilt, millist lauvärvi ta kasutab ning millega ta rahul on, siis olen saanud seinast seina vastuseid, à la Estée Lauderist kuni Manhattanini.
Ise avastasin, et näiteks Lumene Highlighter Touch of Radiance teeb oma töö superhästi ära ja hind on väga mõistlik. Samas on Rouge Bunny Rouge meigialus-seerum Prelude In The Clouds kallis, ent seda väärt. Oleneb täitsa tootest.
K.: Alati ei ole oluline, et toode oleks kallis. Väga hea on näiteks Arteco huulepulk, mis peaks hinna poolest keskklassi kuuluma.
 
Kui palju kuus ilutoodetele kulutate?
M.: Kuna ilutoodetega teen ma oma igapäevast tööd, siis kulub neid ikka väga palju. Isiklikuks otstarbeks kulutan iga kolme kuu tagant umbes 500 krooni. Tööalaselt on see number märgatavalt suurem.
K.: Ei kuluta palju. Kuna teeme Mariga kodulehte Cocos.ee, siis saame palju erinevaid meigitooteid katsetada. Õde on jumestaja, saan vahel temalt proovimiseks uusi tooteid. Ta peab ju kõik need läbi proovima, et klientidele parimat pakkuda ja olla uute toodetega kursis.
 
Mis on kõige kallim ese te meigikotis?
M.: Töötades meigikunstniku ja ilutoimetajana, saadetakse mulle aeg-ajalt uusi ilutooteid. Üks viimase aja lemmikuid on Rouge Bunny Rouge näo- ja kehaläige Sea of Showers. Hind on krõbe, aga toode on superilus, annab mõnusa jume ja superilusa läike.
K.: Hetkel pintslite kogu. Kvaliteetsed pintslid on ilusa meigi alus.
 
Kui palju kulub teil hommikul aega enda sättimiseks?
M.: Kuna ma igapäevaselt ennast väga ei meigi, siis umbes viis minutit. Kui on vaja juukseid föönitada, siis läheb pisut kauem. Peole minnes võtan endale tunnikese aega, nii saab rahulikult jumestada ja juukseid sättida. Mulle see ettevalmistus väga meeldib.
K.: Minul kulub kuskil viis minutit.
 
Kui tihti ilusalonge külastate?
M.: Hetkel ei tule meeldegi, millal viimati ilusalongi külastasin. Küll aga käin juuksurisalongis iga kahe kuu tagant.
K.: Kuskil paari kuu jooksul korra, juhtub, et isegi harvemini.
 
Milliseid iluprotseduure meeldib teile kodus ise teha?
M.: Parimaks iluprotseduuriks on hea uni.
Kodus meeldib mulle aga teha erinevaid näomaske. Viimane hea avastus oli Biodroga hapetega koorija, mis teeb oma tööd väga hästi.
K.: Teen ise kodus näole maske, vahel harva vanni ja mehele massaaži. Enda eest hoolitsen kodus korralike juuksemaskide ja kehakoorimisega. Korra kuus püüan ka jõuda venna juurde sauna, mis on kindlasti üks väärt iluprotseduur.
 
Millised on igaõhtused ilurituaalid?
M.: Võtan meigi maha, et nahk saaks puhata, ning panen näole ja silmadele kreemi.
K.: Kui seda saab ilurituaaliks nimetada, siis meigi mahavõtmine.
 
Kas sul on juhtunud iluapsakaid, mida meenutades tuleb naer peale?
M.: Ei mäleta küll, et midagi väga hullu oleksin proovinud. Kunagi sai haaknõelu kõrvas kantud, sellele mõeldes tuleb küll väike muie suule.K.: Iluapsakas on ehk kogemus, et kõik meigitooted mulle ei sobi.
 
Kui palju pöörad tähelepanu oma riietusele ja välimusele, kui lähed näiteks nurgapealsesse poodi leiba ostma?
M.: Peab tunnistama, et kui lippan üle tänava kohvikusse ampsu järele, siis unustan tihtipeale isegi peeglisse vaadata. Kui on pikem jalutuskäik, siis ikka sean ennast korda. Riietusele väga palju tähelepanu ei pööra, hea meelega vahetaksin riidekapi õe omaga ära - ta on täielik stiiliguru.
K.: Pööran nii palju tähelepanu, et ma ise ennast mugavalt tunneksin. Riietus annab enesetundele palju juurde.
 
Kristi ilunipid
Nõrkused: Heledad huulepulgad, neid on oma-jagu ostetud.
Aasta lemmikud: Hetkel meeldib väga Make up Store´i Cabi puuder, mis annab ilusa jume. Katsetan ka MAC-i mineraalset puuderkreemi, mis annab ilusa särava tulemuse. Hetkel on lemmikuks ka Arteco kulmugeel ja Eviani Brum ehk siis värskendav sprei näole.
Toitumine: Ma naudin tervislikku sööki, kuna siis on mu enesetunne hea. Mu menüüsse ei kuulu rasvane ja mitte kokku sobiv toit, s.t toitained, mida on raske koos seedida.
Tänane hommikusöök: Must leib, vürtsikilud, roheline sibul ja värske porgandimahl.
Vanaemalt õpitud ilunipp: Vanaemadelt, emalt ja ämmalt olen õppinud, et naisest teeb naise sisemine sära ja enese eest hoolitsemine.
Sinu ilu saladus: Sisemine rahulolu.
 
 
Mari ilu saladus
Nõrkused: Huuleläiked, kuigi kasutan neid harva. Mulle meeldivad nude toonis erineva varjundiga huulepulgad.
Selle aasta leid: Mineraalpuudrid, millega sain alles selle aasta alguses tõeliselt sõbraks. Armusin The Body Shopi kabuki-pintslisse, mis on uskumatult pehme ja teeb oma tööd ideaalselt. Absoluutne lemmik on Rouge Bunny Rouge kehaläige.
Toitumine: Vahepeal olin poolteist aastat taimetoitlane ning enamik minu menüüst oli roheline. Praegu toitun täpselt nii, nagu keha vajab. Kaldun siiski tervisliku toitumise poole, kiirtoit on minu söögilauast peaaegu kadunud.
Tänane hommikusöök: Smuuti apelsinist, spinatist, idudest ja avokaadost ning kõrvale must leib avokaado- ja oliiviõlikattega.
Vanaemalt õpitud ilunipp: Vanaemad on mul mõlemad väga särtsakad, neilt olen õppinud, et särav meel teebki inimesed ilusaks. Emalt olen õppinud seda, kui palju annab naise kehale juurde ilus rüht.
Sinu ilu saladus: Kõige ilusamana tunnen end siis, kui olen välja puhanud ja armsa inimese käte vahel.