Printsi sõber ja komödiant Stephen Frey usub, et võhivõõrastega peetud kuninglike vestluste meisterlikkus seisneb oskuses iga vastus uueks küsimuseks pöörata. Mõned kelmikad näited printsi vestlustest: "Niisiis, härra Doe, kus te praegu ajal elate?" - "Ameerikas, söör." - "Ameerikas? See on Atlandi ookeani teisel kaldal. Millal te saabusite?" - "1986.aastal, söör." - "1986ndal? See on kaks aastat pärast 1984.aastat." Täpselt nii oskab prints Charles inimesed endast rääkima panna ja annab iseenda kohta vestluspartnerile vähe vastuseid.

Prints Charles on väga oskuslik suhtleja ka lastega. Ta on avaldanud, et nipi, kuidas pisikese vestluspartneriga jutule saada, õpetas talle tema kadunud eksnaine Diana, kes töötas omal ajal lasteaias. Nimelt soovitanud Diana Charlesil laste kõrvale kummarduda ja silmside saavutada, see nipp töötab taas laitmatult.

Muide, prints Charles on ehedal kujul alati glamuursem olnud kui fotodel, kus peast eemalehoidvad kõrvad kipuvad hirmsasti domineerima. Hoolitsetud välimus annab mehele seltskonnas eelise: tal on žiletina teravad püksiviigid, Savile Row`rätsepaülikondades mehised õlad, karged Turnbulli ja Asseri mantsetid. Lisaks ehib printsi tavaliselt ratsutades või suusatades saadud kerge päevitus, mis muudab mehe vastupandamatult seksikaks.

Seega, kes soovib oma seltskondlikke vestlusnippe lihvida, peab arvestama, et kasuks tuleb nii hea päevitus, korrektsed riided kuid eelkõige oskus tunda huvi oma partneri vastu. Mitte keegi ei suuda pikalt taluda inimest, kes vahetpidamata vaid iseendast patrab.