"Kas keegi on kunagi näinud kuritegelikule teele läinud 14- või 12-aastast last, kes ise ei ole ohver? Täna saame teada, et "Kingitud elu" fondi rahakassast raha näpanud poisid elavad igapäevaselt täiskasvanute vägivalla hirmus," alustab Kersna enda Facebooki postitust.

"Mõlemad on pärit keerulise sotsiaalse taustaga peredest. Politseiuurija ütleb, et empaatiavõime nendes peredes puudub: ei tea sellest midagi vanemad, ammugi lapsed. Lapsed ei tegutsenud omapäi, vaid kuulusid kampa, mida juhivad retsidiivsed täisealised! Uurija ütleb, et poisid otsisid vaid tunnustust ja tähelepanu. Näib, et need lapsed on olnud abivajavad lapsed juba pikka aega. Kui lastel kodu tugi puudub, siis kuidas meie - teised täiskasvanud - oleme neid lapsi aidanud? Kuidas me aitame neid täna?" küsib naine.

"Politsei kinnitab, et püüavad lapsed kambast lahti haakida. Suurepärane, aga edasi? Kahjuks meil puuduvad vajalikud sotsiaalsed programmid noortele, kelle puhul on risk, et nad satuvad kuritegelikule teele. Teiste riikide kogemus näitab, et selliste laste varajasse toetamisse investeeritud euro toob tagasi seitse," lisab ta lõpetuseks.