Ilvese ja Oblika idee pealkirjaks on "Paneme lapsed igas koolitunnis 10 minutit liikuma!" ning keskendub see laste liikumisvajaduse rakendamisele parema õppeedukuse teenistusse.

"Mäletate, kui tüütu oli koolis võõrkeelte õppimisel sõnu pähe tuupida? Oleks siis vaid keegi öelnud, et aktiivse liikumise pealt sõnu korrates jäävad nad justkui iseenesest pähe... Just nii omandavad uut materjali lapsed ühes Tallinna koolis. Nende inglise keele õpetaja on neile terviseteemad huvitavaks ja haaravaks rääkinud ning iga keeletund on justkui väike teater: püsti ja kükki, sammud ja hüpped. Saab laulda ja kõva häält ka teha. Kõik on hoopis lõbusam ja mängulisem ning keel areneb sõna otseses mõttes hüpetega," seisab konkursitöös.

Lisaks haridussüsteemi uuendamisele näevad naised võimalusi elu parandamiseks juba nüüd: "Alustada saab sellestki, et me ei vii oma lapsi autoga kooli uksest ukseni, vaid paneme nad kilomeeter enne koolihoonet maha. Seda muidugi lootuses, et ohutu liikluskorraldus on kooli vahetus läheduses tagatud."

Vaata ja loe konkursitööd SIIT.