Kuninganna Elizabeth II oli see, kes sõrmuse eest tasus. Diana võis selle ise valida Windsori lossis kandikult, kus olid Charlesile, Dianale ja kuningannale tutvumiseks välja pandud Gerrardi juveeliäri kroonijuveliiride teemandid ja safiirid. Kuuldavasti kergitas kuninganna kulmu, kui Diana valis pakutust välja kõige suurema kiviga sõrmuse, hiiglasliku safiiri, mida ümbritses neliteist teemanti kaheksateistkümnekaraadises valges kullas ja mis maksis 28 500 naela.

Printsess tunnistas hiljem, et valis sinise safiiriga sõrmuse, kuna see sobis hästi tema silmade värviga. Diana lisas, et sõrmus jäi talle silma ka seetõttu, et see oli potensiaalsetest kihlasõrmustest kõige suurem. Kui uskuda kuulujutte, oli tol ajal vaid 19aastane Diana hiljem arutlenud, kas nii suur sõrmus ikka sobib talle, kuid otsus oli juba tehtud.

Diana kahetsus ei kestnud kaua. Kui ajakirjanduses ilmusid tema ja prints Charlesi pildid kihlusest, puhkes Inglismaal totaalne safiiriga kihlasõrmuste buum. Paljud naised soovisid endale just sellist kihlasõrmust. Diana valik muutis tuhandete naiste valikut: kihlasõrmuseäris algas tulutoov safiiribuum.

Diana suri aastal 1997 ja pärandas kihlasõrmuse oma pojale, prints Williamile. Pärast Diana surma pakuti 28 500 naela maksnud sõrmuse hinnaks 250 000 naela. Kui William ja Catherine kihlusid, ilmus seesama sõrmus uuesti areenile. Nüüd juba Catherine`i sõrmes. Paljud olid hämmingus ja küsisid, kas sõrmus ei too noortele mitte ebaõnne, olid ju tema vanemad pidanud maha väga kibeda lahutuse, siis prints William andis sellele kauni seletuse: "See on mulle väga eriline. See on minu moodus kindlustada, et mu ema ei jääks välja tänasest päevast ega ka sellest elevusest, et veedame kogu ülejäänud elu koos."

Kui Cambridge`i hertsoginna Catherine aastal 2010 koos Williamiga kihluspiltidel poseerid, puhkes Britannias taas safiiribuum. Printsess Diana on küll surnud, kuid tema valikud mõjutavad naisi veel täna. Tema kihlasõrmuse koopiaid võib leida Inglismaal juveeliäridest, neid on müünud Ameerika populaarne netipood Franklin Mint kui ka eBay, kus kõige odavam koopia safiiriga kihlasõrmusest maksab ligi kolm eurot.

Cambridge'i hertsoginna Catherine