Kuri võõrasema

Aastad, mis järgnesid, olid Diana poolt täis vihkamist, sest Cartlandi tütar Raine oli inimesena vastuvõetamatu - tema kaubamärgiks oli Võimatu Käitumine, ta oli kõrk ja tõusiklik. Kui Diana isa viidi haiglasse, ei lubanud Raine lapsi oma isa vaatama.

Näis, et Raine elas oma ema kirjutatud romaanide järgi ja kurja võõrasema võrdkuju ... Aastal 1981 sai Barbara Cartlandist tõeline peavalu kogu kuninglikule perekonnale, sest Diana abiellus prints Charlesiga ja varitses oht, et pulma laekub ka roosas kostüümis Barbara Cartland.

Küsimusest, mida hakata peale Barbara Cartlandiga, sai rahvusliku tähtsusega probleem. Spectatori toimetaja Alexander Chancellor kirjutas pulmapäeva eel juhtkirja, mis keelaks Diana kasuema ja Barbara Cartlandil Püha Pauli katedraali tulla: "Oleks enam kui ebaõiglane kõikide teiste suhtes, kui neil kahel absurdselt teatraalsel daamil lubataks liigutav riiklik pidupäev farsiks muuta."

Appi võeti salasepitsus

Diana ise oli Cartlandi pulma ilmumise eel nii hirmul, et nõudis Cartlandi eemalehoidmiseks salasepitsusi, sest ta ei kujutanud ette, et see pöörane roosade sulgedega ehitud isik tema kuninglikku pulma ilmub.

Ringleb kaks versiooni selle kohta, kuidas Cartlandile veto panemine saavutati: Cartland tõmmati külaliste nimekirjast lihtsalt maha või Cartland sai kutse, aga pandi katedraalis istuma ühe suure samba taha.

"Ta ei teinud suuseksi!"

Üks prints Charlesi abidest on meenutanud: "Barbara tundis end nii alandatuna, et tahtis pulmapäevaks välismaale minna. Aga ta pojad ütlesid, et see jätaks mulje, nagu ta oleks pagendatud. Enda maine päästmiseks korraldas Cartland Diana ja prints Charlesi pulmapäeval St John Ambulance`i vabatahtlikele peo, kus kandis oma tavapärase roosade jaanalinnusulgedega kostüümi asemel St Johni ordu pruuni univormi.

Viisteist aastat hiljem, kui printsess Diana ja prints Charles oli lahku läinud, tegi Cartland noka lahti ja andis napi hinnangu Diana abielu ebaõnnestumisele: "Loomulikult on teada see, kus kõik valesti läks. Diana ei teinud suuseksi."