Kaheteistkümnest liikmest koosnev vandekohus alustas vaagimist kohaliku aja järgi esmaspäeval õhtul kell pool kuus kohaliku aja järgi. Laupäeva hommikul naasti kohtusaali, kus teatati juba teist korda, et otsuseni ei suudetud jõuda, kirjutab The Telegraph. Kokku oli süüdistuspunkte kolm, end üksmeelsest otsust ei suudetud langetada mitte ühegi osas.

Kohtunik Steve O'Neill andis süüdistajatele võimaluse alustada uus kohtuprotsess ja neil on selleks nüüd aega täpselt neli kuud ning kõikide menetlustoimingute ja ülekuulamistega tuleb alustada nullist. Juhul, kui järgmine kohtuistung peaks õnnestuma ja 79-aastane Bill Cosby mõistetakse siiski süüdi, võib teda ees oodata kuni 30 aasta pikkune vangistus.

2015. aasta lõpus esitasid Pennsylvania prokurörid Bill Cosby vastu esimese süüdistuse seksuaalkuritegude eest, mis pandi toime aastal 2004. Staari endise alluva Andrea Constandi sõnul pettis mees teda uimasteid võtma ning ründas teda siis seksuaalselt.

Bull Cosby on kõiki süüdistusi eitanud. Näitleja tunnistas eelnevalt kohtuvande all, et Constand seksis temaga vabatahtlikult. Aastal 2005 ametis olnud ringkonnaprokurör talle toona süüdistust ei esitanud ja Constand sai kokkuleppe alusel kopsaka rahasumma.

Juhtum taasavati pärast seda, kui kümned naised väitsid, et Cosby on ka neid vägistanud. Prokurörid tahtsid, et neist 13 tunnistaksid mehe vastu ka kohtus, kuid kohtunik otsustas ainult ühe kasuks. Bill Cosby ise sel korral kohtus sõna ei võtnud, sest kartis, et tema sõnu võidaks valesti tõlgendada.