Tanel Padar & The Sun alustas tegevust 15 aastat tagasi: “Elus kippub ikka nii olema, et iga hea asi saab ka lõpuks otsa. Nii on tulnud ka The Sunil aeg pillid kotti panna ja areenilt lahkuda.”

Padar lisas veel, et on juba mõnda aega tegelenud oma sooloprojektiga. “Meil kõigil on omad mõtted, teised projektid ja bändid. Niisamuti minul on olnud üle kümne aasta idee olnud anda välja oma sooloalbum ja nüüd ma olen peamiselt sellega tegelenud ja pannud põhirõhu, et see varsti teieni tuua,” põhjendas Tanel.

Homme õhtul toimub Kihnu rahvamajas suvelõpupidu, mille peaesinejaks Tanel Padar & The Sun — ühtlasi on tegemist ka rokkarite viimase ühise etteastega. Kuuldavasti on fännide huvi kontserdi vastu nii suur, et kõik praamid on juba ammu välja müüdud ja tulihingelisemad fännid kaaluvad lausa paatide rentimist. Samuti olevat Kihnus raskusi ka sel nädalavahetusel öömaja leidmisega.

Tanel Padar & The Sun sai esmakordselt kokku 2003. aasta 1. veebruaril Ülo Kriguli ja Tanel Padari eestvedamisel. Algkoosseisus mängisid Danel Pandre ja Toomas Rull ning aegade jooksul on sealt läbi käinud Priit Mägi, Boris Hrebtukov, Kaspar Kalluste, Eimerl Kaljulaid, Meelis Tauk ja Johannes Lõhmus.

Hetkel kuuluvad ansamblisse Tanel Padar (vokaal ja kitarr), Danel Pandre (basskitarr), Tomi Rahula (klahvpillid), Jaanus Salm (trummid) ja Tarvo Valm (kitarr). Tanel Padar & The Sun on välja andnud üheksa stuudioalbumit ja pälvinud aastate jooksul ka mitmeid muusikaauhindu.