Pildilt pole paraku hästi näha, mis kujuga teemant täpsemalt on, sestap las olla igaühe silm juveliiriks. Kuigi pildi järgi on raske arvata ka seda, mitu karaati seal sõrmes istub, siis ilmselt see ikka alla kahe kuupalga ei maksa — teatavasti on Euroopas tavaks kulutada sõrmusele ostja üks või kaks keskmist kuupalka. Cartier' klassikalise Solitaire 1895 tüüpi kihlasõrmus (vaata pilte ühest võimalikust mudelist SIIT) on aga kahtlemata muljet jätta üritava kosilase pärusmaa: hind võib ulatuda tuhandetest kümnete tuhandete eurodeni, kui mitte kõrgemale.

Prantsuse juveliir Louis Cartier pani oma juveelide, kalliskivide, eksklusiivsete aksessuaaride ning kellade impeeriumile aluse 1859. aastal, millele on maailmas vähe võrdväärseid. Brändi looming on juba ammusest ajast olnud populaarne valik nii sinivereliste kui ka Hollywoodi staaride seas. Inglismaa kuningas Edward VII nimetas Louis Cartieri juveliiride kuningaks ning tellis temalt aastal 1902 lausa 27 tiaarat. Ka legendaarse näitlejanna Grace Kelly kihlasõrmus oli Cartier, 10.47-kraadise teemandiga.

Kui juba hommikul püüdis Publik uurida ka presidendi kantseleilt, kes võiks olla sõrmuse autor, siis päeva jooksul vastust ei saabunud. Hilisõhtul aga saabus siiski ka vastus, mis lükkas Publiku spekulatsioonid ümber ning teatas, et tegemist on hoopis Eesti disaineri loominguga. Kes täpsemalt kauni ehte autor on, seda presidendi kantselei avalike suhete nõunik Toomas Sildam avaldada juba ei soovi - pulmad ja kihlasõrmus pidavat olema siiski Ilvese ja Kupce isiklik asi.

Cartier või mitte, uhke on tulevase presidendiproua sõrmus kahtlemata!