Kuigi naine oli noorest peast võimleja, ei mõelnud ta postitantsule enne, kui oli 59-aastane ja otsis harjutusi, mis aitaksid tal luid tugevdada. Kui naine sattus Youtube’i video peale, oli ta kohe haaratud ideest hakata ise alaga tegelema ning paar nädalat hiljem osales kohaliku stuudio näidistreeningul.

Meenutades esimest katsetust, rääkis Pontarelli: “See oli väga keeruline. Mul on küll iluvõimlejana kogemust, aga ma polnud sellega aastaid tegelenud ja see pole nagu rattasõit, mille oskus on igavene. Usun, et treener arvas, et ma ei naase, ent miski mind sinna tagasi viis.”

Pärast seda hakkas vanadaam tundides regulaarselt käima ning tasa ja targu end arendama. “Tähistasin iga väikest võitu, et end motiveerida,” meenutas Pontarelli. Kolm aastat pärast treenimisega alustamist osales naine esimesel võistlusel, kus temaga koos võtsid mõõtu ka verinoored 18-aastased. “Inimesed tulid minu juurde, nagu ma oleks mingi anomaalia ja siis ma tabasin, et olen oma vanusegrupis ainus võistleja,” vaatab naine tollastele mälestustele tagasi.

Peagi osales ta Põhja-Ameerika meistrivõistlustel ja sai teise koha, esikohast jäi ta ilma väga napilt. Pärast seda on naine võisteldes reisinud ümber maailma ning teeninud viis maailmameistritiitlit. Kuigi Pontarelli tunnistab, et oma keha kuulamine on väga oluline, suudab ta siiski ennast imetlusväärselt väänata: “Ma ei suuda teha kõike, mida varem, kuna minu vanuses kaob lihasmälu kiiresti, ent minu tugevuseks on jõunumbrid. Suudan teha spagaati, lipuvarrast ehk hoida oma keha postist 90-kraadise nurga all ning ka hundiratast, mille lõpus lähen spagaati. Kui käin esinemas, tegelen rohkem loo jutustamise ja kunstiga. Iga esinemise puhul jätan tükikese oma südamest lavale maha.”

Hetkel treenib naine üle päeva, keskendudes oma kavade peenhäälestamisele ja kõhulihaste vormimisele. Ta filmib igat treeningut, et jälgida oma edusamme. “Lähen inimestele korda, kuna nooremad tantsijad mõistavad mind nähes, et neil on veel pikk elu ees ja saavad mitmeid aastaid veel võistelda. Ka mind inspireerivad minust vanemad inimesed, näiteks need, kes harrastavad joogat või jooksevad maratone. Murdsin klaaslae postitantsukommuuni jaoks. Ei ole nii, et ainult noored võidutsevad võistlustel. Pidevalt ületatakse inimvõimete piire,” katsub pensionärist postitantsutšempion igaüht motiveerida. Loe lähemalt ja vaata veel pilte Daily Mailist.

Pontarelli nooruspõlves