Esmaspäveal rääkis Kanada laululind esmakordselt avameelselt oma haigusest saates "Good Morning America" ning valas kõrvale kohutavaid kogemusi kirjeldades ka ohtralt pisaraid. "See on minu teine võimalus elule," nuuksus ta saatejuhile paranemisteekonnast rääkides. 30-aastane naine tunnistas, et fännide videod ja kirjad olid need, mida vaadates ta ka kodus voodisse aheldatult tõelist toetust tundis ja mis ta mustematesse päevadesse lootust tõid.

"Olen oma raviga umbes poole peal. Mul läheb palju paremini," tunnistas ta. "Ma näen progressi ja olen tänulik, et tean, et saan 100% terveks."

Ta selgitas ka, et soovis oma loo avalikustada, et aidata teisi, kel sama haiguse kahtlus: "On lootust. See haigus on olemas. Ja sellest on võimalik paraneda."

Avril taipas ühel hetkel ise, et tal Lyme'i tõbi on, ent kulus ohtralt aega ja sümptomite käes vaevlemist ja valediagnoose, enne kui ta leidis spetsialisti, kes Lyme'i tõve olemasolu kinnitas ja ravi alata sai. "See on uskumatu - nad vahtisid oma arvutit, vaatasid mind ja teatasid siis otsustavalt "Sul on kroonilise väsimuse sündroom" või "Aga tõuse üles ja mine mängi klaverit, Avril."" kirjeldab ta, kuidas ta ebapädevate tipparstide juures aega kulutas, kes õigele haigusele kuidagi jälile ei jõudnud. Viis kuud oli Avril voodihaige.

"Tahan minna ja teha, mida ma tõeliselt armastan," tunnistas naine, kes naaseb lavale esmakordselt pärast karmi võitlust 25. juulil, mil eriolümpia avatseremoonial Los Angeleses laulab ja oma uue loo "Fly" ka ette kannab.