«Selgeltnägijate tuleproovi» Sergei (22), kunstnikunimega Kirst, valmistub astuma aprillis publiku ette oma esimese, heategevusliku fotonäitusega.

«Kui tahan inimestele midagi öelda, on mul lihtsam seda teha sümbolitega oma piltidel,» ütleb Sergei. Retrolikud fotokollaažid on stiililt sürrealistlikud ja täis tänaseid ühiskonna- ja meediakriitilisi tähendusi. Tihti sünnivad pildimõtted tavaelus korduvatest tegevustest. «Viimane sündis täna öösel: taldrik, millel mängivad omleti ja salati rolli väljalõiked ajalehtedest. See on nagu toit, milleta inimene ei saa.» Sergei tunnistab, et on ka ise meediasõltlane. «Esimese asjana, kui hommikul tõusen, lähen uudiseid tšekkama.»
Näituse tulu läheb Eesti Liikumispuudega Inimeste Liidu laste kõnniroboti hankimise projektile Elisabet. Suureformaadilised fotod saavad nende annetajate omaks, kes leiavad võimaluse kunstnikku ja liikumispuudega lapsi toetada. Sergei ootab temaga ühenduse võtjaid näituse kodulehe www.hot.ee/sergeikirst kaudu. Näitus avatakse 19. aprillil Tallinnas Disaini- ja Arhitektuurigaleriis.