Ära soorita parfüümiga kuritegu!

Maaja Kallast räägib, et peamised vead, mida naised lõhnaõli kasutades teevad, on selle ohtras koguses pihustamine.

"Kui inimene läheb tööle, ei tohi ta kasutada liiga tugevat parfüümi, sest mõni kolleeg võib lõhnade suhtes olla allergiline. Ja lausa KURITEGU on minna teatrisse või kontserdile kange parfüümiga - inimesed istuvad seal ju väga tihedalt üksteise kõrval. Näiteks mina hakkan tugevat lõhnaõli tundes teatris aevastama," jutustab Kallast.

Proua Kallast meenutab, kuidas üks tuntud ärinaine kutsus ta enda juurde, et koolitust saada. "See naine istus oma kabinetis ja iga natukese aja pärast lasi endale lõhna peale. See nii häiris mind, mul läks mõttelõng pidevalt käest ära ... Absurd!"

"Suured daamid, nagu me hiljuti kuninglikus pulmas nägime, lasevad lõhna õhku ja siis kõnnivad sealt alt läbi, et see igal poole jõuaks," nendib Kallast.

Chaneliga kanna kübaraid ja kindaid!

Etiketi esileedi armastab ise klassikalisi parfüüme. Esimese lõhnaõli sai ta oma Prantsusmaal elava tädi käest ja see oli Christian Diori "Miss Dior".

"Minu ema sai veel peenema lõhna, talle kingiti Hermes` parfüüm. Oh, seda imet! Midagi niisugust polnud me ju enne nuusutanud ja seda panime peale vaid parematel puhkudel," meenutab Kallast naerdes.

Täna peab Kallast lugu paljudest erinevatest lõhnadest. Kui ta laevareisidel käib, viib ta ennast uuemate parfüümidega alati kurssi - laeva peal on aega ja vahepeal saab randmed puhtaks pesta, et siis lõhnu testides uuele ringile minna.

Proua Kallast kiidab väga Chaneli parfüüme. "Aga Chanel tekitab minu sellise tunde, et siis peaks olema ka kübar, kindad, pitsist aluspesu ja sukad. Chaneli kandes ei tunne ma end kindlalt."

Mis on Maaja lemmikud?

Pärast erinevate firmade lõhnade testimist on proua Kallast jäänud truuks Diorile. "Hommikul kasutan Diori "Diorissimo", seal on sees maikelluke. Veel meeldib mulle "Dune", kui seisad päikese käes, siis see lõhn mõjub väga eriliselt. Ja õhtuks on minu jaoks loodud roheline "Poison"."

Kallast lisab: "Seda ütlen kohe, et noored ei tohiks kasutada kangeid lõhnu. Noortele soovitan Nina Ricci valikut. Mulle anti hiljuti Stockmannist Nina Ricci testreid kaasa ja need sobivad noortele naistele imeliselt."

Viis kasulikku soovitust

Maaja Kallast annab inimestele ka viis soovitust, mida peaks parfüümi ostes ja kasutades silmas pidama.

1. PESE ennast enne puhtaks. Puhtuse lõhn on parim.

2. NÄE vaeva lõhna valimisel ja ära osta seda tormakalt.

3. ANNA parfüümi enne oma abikaasale/elukaaslasele nuusutada. See peab ka talle meeldima.

4. INVESTEERI lõhna, kuid ole enne kindel, mis sulle sobib.

5. PEA kinni kellaaegadest - ära kasuta päeval lõhna, mis on mõeldud õhtuks.Jälgi rangelt etiketti!