Maria Colonna-Emanuel ja tema abikaasa Matthew leidsid varanduse ühe suvalise puu alt. Esiti pidasid nad raudkasti vanaks kaablikarbiks. Paari aias olid pikalt rüüstamistööd teinud metskitsed, kes talviti nende puid hävitasid ning just seda kahju nad likvideerimas käisidki.

Paar kutsus kohale puutöid tegeva firma ning said üsna peagi teada, et raudkast polegi lihtne kaablikarp, vaid seif, mille sees on hulganisti sularaha ja juveele. Paar avastas seifist 52 000 dollarit sularaha, teemante, rubiine ja muid ehteid.

"Seal olid kotikesed sularahaga, ehetega, teemantitega, kihlasõrmustega ja veel tosina muu sõrmuse ja ehtega," kirjeldas Matthew leitut ja tõdes, et oli lausa hämmelduses. Samas avastasid abikaasad seifist ka ühe paberitüki aadressiga, mis asus nendega samas naabruskonnas. Nõndaks võtsidki nad ette tee naabrite juurde ja koputasid uksele. "Kõigepealt ma küsisin, et kas neid on kunagi röövitud," kirjeldas Matthew, kes sai naabritelt oma küsimusele jaatava vastuse.

Ka politsei kinnitas, et naabritelt rööviti 2011. aastal seif, mille sees oli 52 000 dollarit sularaha. Nõndaks tegid perekond Emanuel ainuõige otsuse ning tagastasid leitud aarde selle omanikele. "Paar inimest on meilt küsinud, et miks me selle tagasi andsime. Aga selles polnud kunagi küsimustki, see polnud ju meie oma!" pahvatas Maria.