Aunaste rääkis, et avalikes kohtades ta väga liikuda ei julge, kuna tunneb inimeste hukkamõistvat suhtumist. "Ma olen koguaeg ennast häbenenud. Lossis mitte. Aga väljaspool küll. Ma ei käi kuskil, sest ma ei tea, kus keegi mind millegagi visata tahab. Nüüd hakkab see muidugi üle minema, sest lõpp paistab."

"Kõik need kriiskavad ütlused ajakirjanduse poolt, et "öelge näiteks üks asi, mida te olete ära teinud". Ajakirjandus ei hooma, et ega need suured isiksused, kes on varem tegelenud teatri või spordiga, nad ei lähe sinna seepärast, et muuta kogu süsteemi. Tegelikult lähed sa erakonna liikmeks ja sinu töö on toetada erakonna otsuseid, mis seal vastu võetakse," rääkis Maire.

Aunaste kritiseeris riigikogu liikmeid, kes seal aastakümneid järjest töötavad.

"Üle kahe kooseisu on üldse imelik, et nad seal on. Neid saab nimetada siis professionaalseteks riigikogulasteks. Mõned endised telekolleegid hakkavad kandideerima juba viiendat korda. Nad on on olnud seal juba 20 aastat järjest. Siis ei muutugi ju Eestis midagi, kui koguaeg on samad inimesed," küsis Aunaste.

"Kuidas tegelikult riik toimib, selle saab teada alles seal. Ma ei ole kellelegi kahju teinud. Ma ei ole erakonnale ega riigikogule kahju teinud," kinnitab Aunaste.

Uued valimised on tulemas ja taas hakkavad tuntud inimesed poliitikasse minema. Aunaste hoiatab, et ilma kogemusteta kohalikul tasemel võib neid inimesi ees oodata illusioonide purunemine.

"Mina ei taha neid ideaale ära võtta. Väga tore, et need on. Aga kõik inimesed, kes lähevad esimest korda poliitikasse, kes pole varem kohalikul tasandil sellega tegelenud, siis nad peavad olema valmis selleks, et peagi on nende illusioonid purunenud ja hinges üksindus," hoiatas Aunaste.

"Ma ei kahetse midagi. Kõikide nende pisarate ja häbenemiste ja depressioonide kõrval võin ma selle aja ühe lausega kokku võtta – Ma sain üks kord elus need mitu aastat olla seal selles positsioonis, kus ma sain tohutult haiget, aga mõnikord on vaja saada nii palju haiget, et sa teaks, mis on sinu õige suund!"