Rääkige meile, miks te seda üritust korraldate, kaua juba ning mis motiveerib seda tegema?
Korraldan sportlikke iludusvõistlusi juba üle 15 aasta, peamiselt missioonitundest. Olen oma riigi patrioot ja see on minu pisike panus kodumaa arengus maailma areenil.

Korraldan üritusi, et toetada Eesti noormehi, julgustada neid ja viia maailma. Teiseks on see ikka ka äriplaan, loodan pensioni eaks saada miljonäriks... See oli muidugi nali.

Olete Eestis ürituse korraldamisega kaua tegelenud, kuid eestlasi ei ole saatnud kunagi suurem huvi ega edu mujal maailmas - kas Manhunt toob teile materiaalset kasu või miks ikka veel seda jätkate?
Saavutused on olnud minu arust päris head ja mehed hoidsid Eesti lippu kõrgel. Aga 2007. aastast läks asi allamäge ja masu puudutas ka karmilt meie ala. Võtsime aja maha, töötasime välja uue strateegia ja pärast kolmeaastast pausi alustasime Manhunt Estona X hooaega selle aasta juunikuus Suvepiiga & Suvemees eelvõistluste sarjaga, mis kulmineerub 16.09 Nokia Kontserdimajas.

Eesti meeste saavutused on näiteks olnud 1995. a, Andres Lints, 7. koht; 2001. a, Erik Nurm, 7. koht; 2001. a, Roman Henson, 5. koht (Mr. Intercontinental, Saksamaal); 2002. a, Erik Nurm - Mr. Elegance tiitel (Mr.Intercontinental 2002, Saksamaa); 2002. a, Timo Tõnismaa, 2. koht - Mr. Physique.

Mille taha jääb Eesti meeste edu saavutamine rahvusvahelisel areenil?
Arvan, et eelkõige materiaalsete ressurside taha. Samas on meie noormeestel tohutult potentsiaali samamoodi kui missidel, kuna nende välimus on naturaalne, treenitud, soojendatud Põhjamaa päikesega ning tehtud vastupidavaks karge meretuulega ja laintega.

Põhjamaa meestüüp on kõrgelt nõutud Idamaa ja Aasia piirkondades ja enamik iludusvõistlusi peetaksegi tänapäeval seal piirkonnas.

Meie Eesti areng Euroopa traditsioonides loob hea aluse parimateks saavutusteks maailmas. Pööran tähelepanu ka selle, et missinduse ala on enam kui 50 aastat vana, aga misterlus ja meesmodellindus algas veidi rohkem kui 20 aastat tagasi. Arenguruumi on tohutult.

Kui raske on Eestis leida sobivaid kandidaate ning mille taha see jääb?
Üldiselt on raskevõitu jah, sest meestel on kõrge enesehinnang, häbelikkus ja vale arusaam meie võistlustest.

Head ning andekad mehed on alati hõivatud töö, õppimiste, trennide ja perega.

Mis on Manhunt meestele esitatavad nõudmised lisaks füüsilistele parameetritele?
Noormehed peavad vabalt valdama eesti ja inglise keelt ja haridus on ka oluline. Lisaks hea kasvatus ning stiilitunne ja ka teenistus kaitsevägedes või näiteks mereakadeemia kogemus tuleb kasuks.

Kes ja kuidas valib Eestis võitja?
Konkursi rahvusvahelisse žüriisse kuuluvad: Peter Eriksen (Rootsi) – Manhunt International 1997 aastavõitja, Inta Fogele – Miss & Mr. Latvia peakorraldaja, Kai Ilp – “Semolen” koolituse direktriss, Tiina Jantson – “Miss Bikini Estonia” peakorraldaja, Toivo Aalja – Gc watches kellade maaletooja, kulla ja juveeli ekspert, Villu Loonde – Eesti Suvemees 2004, Manhunt Estonia 2005 I runner –up, German Saar – GS ilustuudio omanik ja Tallinna Suvemees 2007.

Sageli on võistlusel palju slaaviverd osalejaid. Kas nad on edevemad või miks eesti mehi nii vähe on?
Jah neid on üldiselt pooleks, kuid nii kummaline kui see ka ei ole, võidavad meie võistlustel rohkem Eesti mehed! Üheksast aastavõitjast seitse on eestlased!

Millised naljakad või piinlikud hetked meenuvad castingutelt või finaalvõistlustelt?
Piinlik ja naljakas hetk oli 2005. aastal finaalis, kui õhtujuht luges valesti žürii otsuse - nimelt vahetati ära II ja III koht. Tekkis paras segadus, kuid kuid õnneks asi lahenes. Pärast oleme seda seikka ikka naljaga meenutanud...

Kuidas viisakalt ära ütlete, kui castingule tuleb täiesti sobimatu kandidaat, kes pole enda füüsise ega vaimu eest hoolitsenud, kuid arvab siiski, et just tema on sobivaim?
Selliseid juhtumeid tuleb ikka ette, aga üldiselt samal päeval osalejatele ei öelda tulemusi. Me võtame hiljem ühendust castingu läbinud noortega ja teatame neile tulemused.

Väikeste tüdrukute iludusvõistlused kütavad kirgi, kas te pole mõelnud posite taolise mõõduvõtmise korraldamise peale?
Viis aastat tagasi oli mõte korraldada Eesti Koolimisterit, kui Inglise Kolledži spordikeskuses proovisime alustada A7 Stuudioga, kuid tuli masu ning praegu me alaealistega ei tegele. Meie sihtgrupp on 18-35 aasta vanused noormehed.

Tuleb keskenduda kindlatele asjadele, siis tulevad ka tulemused.

Juba 16. septembril kulmineerub Nokia kontserdimajas 10. meestejaht ehk Manhunt Estonia 2012, kus läheb jagamisele kaks tiitlit - Manhunt 2012 ning Suvemees 2012. Manhunt Estonia 2012 konkursi võitja esindab Eestit rahvusvahelisel meesmodellide võistlusel Manhunt International World Final 2013, mis toimub Bangkokis.