Margit pole kunagi teinud mingit saladust sellest, et just tema oli see, kes supermodell Karmen Pedaru Draamateatri garderoobijärjekorrast avastas ning nendib, et talendiotsingud on aegade algusest nõnda käinud. “Jah, ma päris ööklubis otsimas ei käi, aga tänaval küll kaardistan pidevalt võimalikke kandidaate,” tunnistas Jõgger, loetledes Eesti modellide nimesid, kes praegusel hetkel maailmas kuumad — Harleth Kuusik, Alexandra Elizabeth Ljadov, Adele Taska ja Ria Suik.

“On väga oluline, milline maitse tüdrukul on, eriti kui alles alustad. Kui algaja modell läheb näiteks Londonisse castingutele konkureerima, on see konkurents terve muu maailmaga võrreldes meeletu! Sa pead silma jääma. Üks asi on loomulikult see Eesti tüdrukute maagiline ilu, aga sellest ainuüksi ei piisa… on tarvis ka, et sul oleks hea maitse. Et poleks seljas Miki Hiire pluusi või Dolce Gabbana blingi. Seda peetakse väga halvaks maitseks,” kinnitas ta.

“Selles maailmas on nii naljakas öelda, et noor ja vana. Karmen Pedaru on tegelikult ju igatpidi noor naisterahvas, aga 28-aastast peetakse juba vanemaks modelliks ja noored on vahemikus 16 kuni 20,” selgitas Jõgger, lisades juurde, et kuigi Eestist tuleb ohtralt maailmas ilma tegevaid kaunitare, siis muud modellinduse valdkonnad siin ei õitse. “Meil ei toimi näiteks vanemate modellide äri, sest kedagi lihtsalt pole ja ka meesmodellide olukord pole kiita — on ainult üks agentuur, mis toimetab ja selle agentuuri juhil on õnneks väga hea silm.”

Jõggeri sõnul on modelli välismaale saamine raske ja eelkõige kulukas protsess. “Kindlasti ei saa alustada kuskilt Ameerikast. Enne kui tüdruk maailma läheb, on tal juba umbes 3000-4000 euro suurune miinus ja välisagentuur peab väga kindlalt uskuma sellesse uude modelli, et investeeringuid teha,” sõnas ta, paljastades, et agentuuride vahel käib verine konkurents ja salamisi igatsetakse tagasi aega, mil moemaailmas tegid ilma supermodellid, mitte Instagrami-staarid.