Miks Margus Vaher ikka ja jälle Tõnis Mägi ning Urmas Alenderi aegumatu loominguga üles astub? Kuidas on olukord andeka laulja enda repertuaariga?

"Peamine põhjus, miks esitan eelseisvatel kontsertidel just nende kahe mehe repertuaarist pärinevaid lugusid, on siiski kontserdikorraldaja soov," räägib Margus Kroonika online'ile.

"Nõustusin hea meelega, kuna minu muusikalises kujunemises on mõlemal artistil olnud võrdlemisi suur roll ja nende muusika heliseb minus vastu. Mägis olen alati imetlenud tema musitseerise väge, sugestiivsust ja energiat. Alenderi muusikas on mind kõnetanud tema laulude ja tekstide ilus kurbus, siirus ja lihtsus. Nad mõlemad on olnud teerajajad."

 
Kõige rohkem naudib Vaher aga hetke, mil on aega haarata kitarr ja lihtsalt omaette musitseerida. "Jõudumööda sünnib sellest ka uusi lugusid, millest mõned on üleval ka minu Myspace’i kodulehel.Vihjeks võin öelda, et varsti on oodata minu kolmandat albumit ja midagi päris uut."

Milliseid artiste Margus aga ise kuulata armastab? "Viimasel ajal on minu kodus palju kõlanud artistid nagu Sting, Miles Davis, Jimi Hendrix, Nina Simone, Jamie Cullum, James Brown, Gunnar Graps, Sarah McLachlan. Avastamisrõõmu on pakkunud näiteks Eesti klassika – kunagise populaarse telesaate Horoskoop laulud ja Gunnar Graps."

Hetkel läheb Vaheri aeg ja tähelepanu novembris algavate kontserdisarjade ettevalmistusele. "Ees ootavad esinemised Ott Leplandi, Uku Suviste ja Birgit Varjuniga. Kui eelneval kahel aastal osalesin ka jõulutuuril, siis selle aasta detsembris on mu esinemisgraafik rohkem eraesinemiste päralt. Erinevaid kavasid ja ülesastumisi on palju – alates intiimsetest kontsertidest kitarri ja saksofoniga kuni firmapidudel täisbändiga rokkimiseni."

Millega mees, kes igavuse üle just kurta ei saa, aga vabasid hetki sisustab? "Armastan enda elu. Kui kontsertidest, raadiotööst ja proovidest aega üle jääb, siis veedan need hetked endale kallite inimestega. Olen alati lähtunud põhimõttest, et parim kulutatud aeg on see, mis investeeritud inimestesse. Loen meelsasti luulet, käin teatris ja kontsertidel. Kui vahel harva koguni kaks päeva järjest vabad on, sõidan enda maakoju Saaremaale. Maagiline koht – aeg liigub teosammul ning inimesed on sõbralikud ja kodused."

Kui aega, hoiab Margus silma peal ka tantsusaates. Pärisime, kas ehk ka teda ennast kunagi tulevikus menushows osalemas näha saab. ""Tantsud tähtedega" olen pisteliselt jälginud, kuna mõned tuttavad teevad seal kaasa. Hoian pöialt Mairoldile ja Liinale – sümpaatne tantsupaar ja säravad inimesed. Markole ja Ithakale samuti! Kui minule kunagi pakkumine tehtaks, siis kaaluksin seda tõsiselt  – päris šeff võimalus end eesti parimate tantsijate käe all proovile panna."