"Huvitav küll, kuhu mina teda vedasin? Mitte ei meenu...," väljendas Mart hämmingut Rita väite peale, otsekui oleks ta Alo kodust lapse juurest ära igasugustele poliitüritustele vedanud. "Alo ei olnud selline inimene, keda õnnestuks kuskile vedada, ta läks sinna, kuhu ise tahtis!" sõnas ta, tunnistades aga ühtlasi, et tal polnud sõbra kohutavast olukorrast täit ülevaadet. "Alo ei küsinud mitte midagi, ei rääkinud sellest, et mis ta seisud on, mida ta on, kus ta on. Alo ei kaevanud kunagi."

Ometi ei lükka Laar ümber fakti, et muusik tema poliitilistes tegemistes tugevat rakendust leidis. "Mul olid tuhanded ideed teha esimest korda asju. Näiteks, kui kampaania käis, tuli idee, et see peaks olema laul. Iff laulis kohe ta ära ka, kui Alo oli laulu teinud," meenutas Mart. "Ta tuli kõigi oma lugudega minu juurde, kuna talle tegi muret, et kas ikka kõlbab."

Muuhulgas nentis Laar, et kampaania kontoris aetud asjatoimetused viisid Alo kokku järgmise südamedaami Katri Varbolaga. "Seal oli üks tüdruk, kes hakkas talle hirmsasti meeldima, aga Alo oli hästi-hästi häbelik ja siis mina pidin nad kuskile koos lauda istuma panema, et asi edenema hakkaks," muigas ta. "Ta elas täie vindiga. Kõike tegi täielikult. Alo oli oma elutee ise valinud ja elas selle täiega välja. Suur elu," ei mõistnud Mart sõpra hukka.