See ei ole kosmoseteadus, nii et pintslid pihku! Portreekunstnik Aapo Pukk (51), kelle maal «Maarika» valiti hiljuti USA rahvusvahelise portreevõistluse finaali 1700 teose hulgast, on saanud endale konkurendi – Mart Sanderi (46). Inglismaa Art Renewal Center'i rahvusvahelise võistluse finaali, kuhu Pukk murdis end välja juba viiendat korda, valis žürii tuhandete teiste maalide seast esmakordselt ka Mart Sanderi töö, «Urban Hunter II».

Art Renewal Center on üks maailma suurimaid realistlikke kunstnikke koondav iga-aastane võistlus. Nii nagu Pukk, võistleb ka Sander portreemaali žanris. Puki geniaalset pintslitööd esindab «Harmony oma isaga».
Sander on varem üritanud võistluse finaali pääseda kolmel korral. Kuna autasusid jagatakse mitmes kategoorias ja eri tehnikas teostatud teostele, on finalistide arv suur ja auhind ei ole eestlastele veel kaugeltki garanteeritud: «Aapo on meie säravaim portretist. Mul on väga uhke tunne olla nii heas seltskonnas!»
Sanderi «Urban Hunter II» jõudis eelmisel aastal ka Briti Kuningliku Portretistide Ühingu iga-aastase võistluse finaali. Üht versiooni maalist saab näha Mart Sanderi galeriis Tõnismäel. Päris elus sellises posängis tüübiga vastamisi seisma just ei kipuks...