Milline eneseusk! Multitalent Mart Sander (46) usub, et tema kirjutatud ja maalitud õpikulaadne kunsti- ja muusikaraamat «Lugusid suurtest heliloojatest», mille ta kinkis saates «Su nägu kõlab tuttavalt» Koit Toomele, on laetud energiaga, mis toob õnne õuele.

«Mulle tundub, et raamat on laetud positiivse energiaga,» seletab Sander. «Koit Toome laulis kaanel kujutatud Puccini aariat, ja see viis ta võidule.»
Lõppeva aasta esimesel päeval maalis Sander portree Franz Lisztist ning selle kinkis ta Eesti staažikaimale klaverikunstnikule ja õpetajale Erna Saarele tema 89. sünnipäevaks.
«Temaga ühendab meid armastus nii muusika kui ka kunsti vastu ning Liszt on meie üks suuri lemmikuid,» pajatab Sander. «Veidi hiljem sündis portree Schubertist ning siis Chopinist. Viimase eskiisi valmimisel mõtlesin esimest korda, et tore oleks neid teoseid mitte ükshaaval kinkida, vaid ühte albumisse koondada ja kõigile kättesaadavaks teha.»
Sander maalis terve suve ning nüüd on see energia – positiivne energia! – kaante vahel. Toimetus on kindel, et Mardil tuleks jätkata sule krabinal samas vaimus, sinna sekka pintsel ühes ja molbert teises käes!