Kui Eestis põhineb enamik populaarseid saateid ja šõusid sisseostetud formaatidel ja halvimal juhul on neid ka varastatud, siis seda enam väärib märkimist, et üks Maarjamaa mees, tartlane Teet Kalmus (45) on loonud Eestis omalaadse telesaateformaadi nimega „Mälupokker“!

Täna eetrisse minev saade, mida juhib Mart Sander (48), ühendab mälumängu ja pokkeri. „Tänane päev on tähtis, jah – televisioon on esimene suur samm ja selleni jõudmine võttis kuus aastat,“ räägib idee autor ja Teet Kalmus. Tema sõnul on kõikjal ilmas just telesse väljamurdmine raske, sest investeering ja risk on suur – ja kunagi ei tea, kas risk end ära tasub!

Teet on endine ettevõtja, kellel sai ettevõtlusest isu täis. „Jõudsin punkti, kus leidsin, et vaimsus, leidlikkus ja oma mõistusega millegi loomine on ainus asi, mis mind tõeliselt huvitab.“

Ajakirjanikuharidusega Kalmus läks isegi Tartu Ülikooli majandust õppima. „Ent patentide ja leiutiste sees muutusin päev-päevalt õnnetumaks, saades aru, et sisuliselt on võimatu midagi selles vallas teha ja et teleformaat on ainuvõimalik viis minimaalsete kuludega saavutada maksimaalne tulemus.“

Teedu eesmärk on müüa formaati edasi ka maailma, rajatagustele telekanalitele ja produktsioonifirmadele. Tuult tiibadesse! Üks osa Teedu unistusest saab ekraanil tänasest ka teoks!

Loe Kroonika digiajakirja SIIT või paberväljaannet SIIT!

Jaga
Kommentaarid