“Viimased kaks maali saabusid siis, kui galerii oli juba pool tundi avatud,” muljetab Mart Sander Delfile oma esimesi emotsioone rääkides oma Bel- Etage galeriist.

“Inimesi tuli väga palju, mille üle on mul hea meel. Sama tore on, kui galeriisse tuleb palju külastajaid,” räägib Sander.

Galerii tunneb kergelt ära, sest aknal ripub suur plakat Mart Sanderi autoportreest. Külastajate hulgas oli ooperiprimadonna Pirjo Levandi ja lauljatar Maarja.

Veel väisasid avamist kunstiakadeemina rektor Signe Kivi, endine maailmameister Andrus Värnik, kellest Sander plaanib portreed ning otseloomulikult Mart Sanderi abivalmis ema Lembi, kellele kuluks ära Aasta Ema tiitel.

Oma portreed tuli uurima telest tuttavaks saanud Pille Minev, näitleja Taavi Eelmaa ja kunagine Miss Estonia, modellina töötav Cathy Tullkvist.

Personaalnäitusel on üleval 30 maali, lisaks tuntud eestlaste portreedele võib leida ka koopiad vanade meistrite teostest.

Alumises fotogaleriis on Sanderi portreed saatejuht Pille Minevist, Eesti kettaheitjast Margus Hundist, keda on kujutatud kentaurina ning kirjastaja Tiina Ristimetsast.

Galerii Bel-Etage paikneb Tallinnas aadressil Väike-Karja tänav 7. Näitus jääb avatuks 3. augustini.

Vaata avamispilte veel siit

Mart Sanderi sünnipäeval 10. augustil toimub Bel-Etage galeriis esimene kunstioksjon, mis tahab tuua väärikat akadeemilist Euroopa 16.-20. sajandi kunsti mitte üksnes elitaarsete kollektsionäärideni, vaid ka jõukama keskklassi ostjani.