"Muidugi on see hea, et kogu esimene tiraazh on juba otsakorral," ütleb autor ise. "Halb on see, et tahtsin kõigile sõpradele ja kolleegidele selle raamatu kinkida - aga ootamatult jäin ka ise neist ilma, nii et ootan järgmist trükki. Seega pean kinkima kas teise äsja ilmunud väikese näidendiraamatu "Luigeprints" või siis Raimond Valgre 100 juubeliks välja antud plaadi "Valgre ja sõbrad"."

"Lugusid suurtest heliloojatest" koondab endasse Mart Sanderi joonistatud portreed maailma kuulsaimatest heliloojatest ning põnevaid lugusid nende eludest. Sander on ise terve elu muusikat õppinud ning sellega tegelenud, seega on ta õige inimene nendest ka jutustama. "Valisin raamatu esimesse ossa 25 sellist heliloojat, kelle loominguga mul endal on olnud kõige lähedasem suhe," ütleb ta.

Autor ise loodab, et raamat lähiajal ka koolide õppekavasse võetakse - sellist algupäraste illustratsioonidega muusikaõpikut ei ole Eestis varem ilmunud. Kuid raamat on sobiv kõigile noortele ja vanadele, kes natukenegi muusikat armastavad. "Tahan nende lugudega tuua kauged heliloojad inimestele veidi lähemale, näidata, et ka nemad olid kõigest inimesed oma vooruste ja puudustega."

Mart Sanderi autogrammitund algab Solarise Apollos täna kell 17.00

Täpsem ülevaade raamatust SIIN!