Järgneb Meelis Kaldalu avaldus:

Eesti Vabariigi aastapäeva vastuvõtul pälvis ootamatult palju fruoori minu kätlemata jätmine Eesti esileedi Evelin Ilvesega. Meedias on palju spekuleeritud teemadel, mis oli minu käitumise põhjuseks, alates hetkelisest segadusest kuni usuliste tagamaadeni. Ma olen spekulatsioonidele ka ise põhjust andnud, toetades võrdselt kõiki optsioone, mis mulle on välja pakutud; kunstilise eesmärgiga lasta rahval oma arvamus mu käitumise üle ise kujundada. Paraku olen ma seeläbi solvanud paljusid eestimaalasi, kes leiavad et mu käitumine oli matslik ja jultunud. Seejuures eriti on mulle hinge läinud, et minu käitumist peetakse ebasobivaks Evelin Ilvese kui daami ja naise suhtes.

Selgitan siinkohal paari sõnaga oma käitumise motiive ja kasutan võimalust, et kõigi Eesti naiste ees vabandada. Minu eesmärk oli rääkida Eesti Vabariigi presidendiga rahvaalgatuse legaliseerimisest, mille puudumine on minu hinnangul karjuvas vastuolus Eesti Vabariigi põhiseadusega, ning mille meelde tuletamiseks toimus 24. veebruaril Tammsaare pargis Rahvaalgatusmarss. Ma leidsin, et presidendi naisega kätlemine vähendaks minu poolt edasi antava palve akuutsust, ja just seetõttu, mitte Evelin Ilvese, või veel vähem Eesti naiste solvamiseks, piirdusin ma kummardusega.

Ma vabandan kõikide naiste ees, keda ajaloolistel ja sotsiaalsetel põhjustel on ühiskonnas vastutuse võtmisel kõrvale tõrjutud.

Kahjuks ei saa ma veel vabandada Evelin Ilvese ees. Teen seda esimesel võimalusel, kuid enne peavad Eestis muutuma põhjused, mis minu käitumise esile kutsusid:

MA VABANDAN EVELINI EES, KUI:

1) Toomas Kümmel määratakse VEB fondi uurimiskomisjoni liikmeks
2) Rahvakogu taasavatakse
3) Riigikogu komisjonide istungeid hakatakse veebis üle kandma
4) President Toomas Hendrik Ilves annab avaliku lubaduse mitte kuulutada Eestis välja Internetivabadusi piiravaid seadusi, sh. kurikuulsat „Kolme löögi seadust”.
5) Peaminister Andrus Ansip annab lubaduse, et Riigikogu algatab rahvahääletuse 5 kõige populaarsema rahvakogu teema seaduslikustamiseks.

Oma intervjuus Delfi Publikule väitsin ma, et tahan Evelin Ilvesega veel ka tantsida.

MA TANTSIN EVELINIGA, KUI:

1) Valimisreform on läbi viidud, ja parteide tagatoad lagunevad
2) Haldusreform on läbi viidud, ja elu Eestis tärkab taas ka väljaspool pealinna
3) Maareform on läbi viidud, ja iga eestimaalane tunneb ennast Eesti omanikuna
4) Eesti väed on tagasi kodus
5) Presidenti valib rahvas

Soovin kõigile naistele kaunist rahvusvahelist naistepäeva.