1. Evelin ja Toomas Hendrik Ilves

Selle aasta aprillis andis presidendi kantselei teada, et president Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves lahutavad oma 11 aastat kestnud abielu. Lahutus jõustus 30. aprillil. Kuulujutud Evelini ja Toomase lahkuminekust said välgukiirusel hoo sisse siis, kui Kroonika piltnik tabas ühel sumedal suveööl tollal veel abielunaise staatuses olnud Evelini tundmatu hurmuriga suudlemas.

Toomas Hendrik Ilves, Evelin Ilves, EV 96 vastuvõtt 2014, seltskond

2. Vilja ja Edgar Savisaar

Vilja Savisaar seisis aastaid võnkumatult Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare kõrval. Võis arvata, et nende liit on purunematu, 2009. aasta detsembris teatas aga paar lahutusest. “Meievahelise abielu lõppemise põhjuseks oli avaliku ja poliitilise elu ühildamatus perekondliku argieluga. Ühel hetkel meie teed lahknesid ja seda vaatamata mõlemapoolsetele üritustele perekonda säilitada,” seisis nende ühisavalduses toona.

3. Jaan ja Kersti Toots

Tootside saaga lendas avalikkuse huviorbiiti siis, kui selgus, et tollal Kersti Tootsiga abielus olnud ärimehel Jaan Tootsil oli armuafäär Katiga, kes oli juba enne loo avalikuks saamist otsustanud oma perekonnanime Šahmatova hoopis Tootsi vastu vahetada. Jaan elas juba pikalt Katiga koos, kui ta 2014. aasta mais lõpuks Kerstist lahutas. Jaani kooselu Katiga lõppes omakorda 2014. aasta augustis. Eelmisel kuul levisid sahinad, et Jaan Tootsi elus figureerib juba uus naine - avalikkuselegi tuntud Tartu äridaam Eve Kirs!

juuni 1999, Escada rõivakollektsiooni ja Audi mudelite esitlusel Lillepaviljonis

4. Kadri ja Priit Simson

Keskerakonna aseesimees Kadri Simson ja tema ajakirjanikust eksabikaasa Priit Simson teatasid oma pea seitse aastat kestnud abielu lahutusest tänavu veebruaris. Uudis tuli avalikuks päev pärast seda, kui paljudele jäi silma, et riigikogulane Kadri Simson käis vabariigi aastapäeva vastuvõtul Jõhvis ilma abikaasata. "Meie vahel pole tüli ega vaenu, me austame teineteist jätkuvalt ning jääme suhtlema ka edaspidi. Oleme teineteisele tänulikud paljude ilusate hetkede eest," teatas paar Publikule kurva lahutusuudise valguses.

Kadri Simson, Priit Simson, Eesti Vabariigi 93. aastapäeva presidendi vastuvõtt Estonia kontserdimajas

5. Ithaka Maria ja Tomi Rahula

Lauljatar Ithaka Maria ja muusik Tomi Rahula abiellusid verinoortena ning nende aastaid kestnud kooselu oli imetlust väärt. Veel 2011. aasta suvel avaldas lauljanna nende toonaseks 18 aastat kestnud suhte saladuse, öeldes, et selleks on teineteise täiendamine, toetamine ja mõistmine. Sama aasta novembris selgus, et Ithaka Maria ja Tomi on olnud lahutatud juba alates 2004. aastast!

Ithaka Maria ja Tomi Rahula

6. Kaire Vilgats ja Johannes Lõhmus

Lauljatar Kaire Vilgatsi ja tema muusikaprodutsendist endise abikaasa Johannes Lõhmuse suhe kestis pea 13 aastat, abielus oldi sellest kuus ja ühiselt saadi kolm last. Keegi ei oleks osanud ideaalsena näiva paari lahutust uneski ette näha, ometi teatati tänavu juunis lahutusest. Kaire sõnul oli lahkuminemise põhjus tema liigne töökoormus.

7. Mailis Reps ja Agris Repšs

Poliitik Mailis Repsi eksabikaasa Agris Repšs jagas Facebookis tänaseks kustutatud fotot, millel ta poseerib tumedapäise lätlannaga, pildi allkirjaks selgitus, et veedab mehega Kuubal mesinädalaid.

Kui väidetav lahutus eile meediasse jõudis, saatis Reps haridus- ja teadusministeeriumi pressiesindaja kaudu kommentaari, kus sõnab: "Mõistan, et minu abielu lõppemisega seotud küsimused võivad meediat huvitada. Palun siiralt mõista ka minu soovi seda teemat mitte kommenteerida ja eelkõige minu palvet säästa oma lapsi eraelulistest meediakajastustest."

Esimesi vihjeid, et abielus on probleeme, võis ehk aimata juba siis, kui Reps novembris sotsiaalmeediasse postitas perepildi, kus meest ei ole.

Naine ütles jaanuaris Õhtulehele, et mingeid lahutusplaane paar vähemalt sel hetkel ei haudunud – see mõtegi pani Repsi muigama.

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps ja härra Agris Repšs

Meie väikeses Eestis on olnud palju põnevaid paare. Vaata ka lugu kuulsustest, kes on kunagi olnud lähedastes suhetes, kuid tänaseks mäletavad neid kuumi liite vähesed. Sellest pole lugu — me värskendame teie mälu! Vaata SIIT, kes need on.