Mareli Minutti

2018. aastal sai rahvusvaheliselt üleöö kuulsaks Los Angeleses elanud eestlanna Mareli Minutti, kes langes nüüdseks juba kurikuulsa advokaadi Michael Avenatti peksmise ohvriks.

Miniutti taotles lähenemiskeelu kehtestamist Avenattile, kes väidetavalt tekitas talle paistetusi ja sinikaid.

Triin Tulev

2014. aastal osales Eesti avalikkuses tele- ja seltskonnatähena figureerinud Triin Tulev "Pealtnägijas", kes avalikustas šokeeriva loo, kuidas ta koduvägivalla ohvriks sattus. Ta kirjutas oma kannatustest ka raamatu, kuid mis hiljem kohtuotsusega müügist eemaldati.

Ülle Lichtfeldt

42-aastane näitlejanna Ülle Lichtfeldt teab, mis on lähisuhtevägivald, sest ta on ise olnud selle ohver. "Minu vägivaldsest suhtest on möödas aastaid," rääkis näitleja ajakirjale Naised oma lugu 2013. aasta suvel. "Ma ei kanna igapäevaselt enesega kaasas võikaid mälupilte, ei ärka enam ammu hirmuhigis, aru saamata, kus või kes ma olen - see on möödas!" kinnitab näitlejanna, kelle armid on tänaseks paranenud.

Kui mees lööb ühe korra, lööb ta veel, teab ta. "Mina tean nüüd seda, et kui korra on kätt tõstetud, siis minult andestust ei saa. Mina teist põske ette ei keera," räägib naine, mida ta suhtest õppinud on.

Merle Palmiste

2009. aasta augustikuu alguses teatati hädaabitelefonile tehtud kõnes, et Tallinna vanalinnas, Väike-Karja tänaval peksab mees naisterahvast.

Naiseks oli näitlejanna Merle Palmiste ja meheks tema elukaaslane ärimees Aivar Hunt, kirjutas toona Kroonika. Koletu tuuseldamise käigus olevat naine sellise hooga tänavale lennanud, et tema käekoti sisu paiskus mööda tänavat laiali.

Merle ja Aivari suhe sai alguse 2001. aastal ja sel ajal teatas diiva õnnest särades, et nüüd on armastus tema elus tähtsaimal koha. Enne seda elas Merle koos paadipõgeniku Alex Lepajõega, kellel on samuti kalduvus ägestudes vägivaldseks muutuda.

Katarina Padar

Tundandete kuulujuttude seas levis klantsajakirjades ja seltskonnakuluaarides jutt, et armastatud rokkar Tanel Padar olevat oma eksabikaasa Katarina kallal vägivalda kasutanud. Sellise kuulujutu algatajaks oli Katarina õde, kes 2003. aastal Õhtulehele väitis, et kui Tanel ei olevat Katarinalt raha või oma tahtmist saanud, ei põlgavat kasutada ta vägivalda. Padar ise on kahtlustusi absurdseteks nimetanud.

Andrus Värnik

2013. aasta augustis lahvatas meedias uudis, et ühte Mustamäe kortermajja kutsuti politsei peretüli lahendama. Mitte tavalist sõnelust tavaliste inimeste vahel, vaid olümpiavõitja Andrus Värniku koju, kus mees oma naise lausa veriseks oli peksnud.

Andrus Värniku puhul on sportlike saavutuste kõrval palju tähelepanu pälvinud ka tema eraelu ja sekeldused liikluspolitseiga. Kokkuvõtte tegi Õhtuleht: "2011. aasta oktoobris rääkisid kaks 18aastast piigat, et Värnik olla neid ühes Tallinna vanalinna klubis löönud. "Tulime sõbrannaga tualetist, mina Andrus Värnikust ühelt, sõbranna teiselt poolt, ja siis mees lajatas meile mõlemale tagantkätt küünarnukkidega vastu nägu," kirjeldas üks neidudest. Neidude sõnul tulid klubi turvamehed neile seejärel appi ja toimetasid odaviskaja ja tema kaks sõpra klubist minema. Andruse kommentaar kogu loole oli napp: "Kas see on mingi nali?""

2008. aasta septembris paljastas 18aastane keskkoolitüdruk Brit Vall Kroonika veergudel, et veetis Andrusega öö viimase sõbra korteris. Ta süüdistas meest 10 000 krooni maksva Gucci käekella varguses, kuid prokuratuur ei võtnud süüdistust uuridagi.

27. augustil toimus kohtuistung endise tippsportlase Andrus Värniku üle. 2005. aastal odaviskes maailmameistriks tulnud, ent pärast sportlaskarjääri lõppu eluraskustesse sattunud Värnikut süüdistati karistusseadustiku § 122 järgi, mis käsitleb piinamist ehk järjepidevat või suurt valu põhjustanud kehalist väärkohtlemist.

Harju maakohus mõistis Värniku süüdi korduvas ja suurt valu põhjustanud kehalises väärkohtlemises. Talle määrati kokkuleppemenetluses kahe aasta ja ühe kuu pikkune tingimisi vangistus, mida ei pöörata täitmisele, kui ta ei pane kahe aasta ja kuue kuu pikkusel katseajal toime uut kuritegu ja täidab kriminaalhooldaja kontrollnõudeid.

Lisakohustustena peab Värnik katseajal osalema sotsiaalprogrammis ning ei tohi tarvitada alkoholi ja narkootikume.

Samuti mõistis kohus Värnikult välja kannatanu tsiviilhagi 4100 eurot ning riigituludesse sundraha ja menetluskulud, kirjutas Delfi.

Aivar Pohlak

Signe Pohlak avaldas 2004. aasta lõpul ajakirjanduses väiteid, mille järgi peksis ja alandas Aivar Pohlak teda ligi paarkümmend aastat kestnud kooselu vältel korduvalt ning ta elas surmahirmus.

Esimest korda püüdis naine Aivar Pohlaku tõelisest olemusest rääkida anonüümselt. Lugu, mis ta Eesti Päevalehes rääkis, tõrkus terve mõistus uskumast. Selgub, et Aivar Pohlak on kõik need aastad pärast tööpäeva lõppu kuritegelikku elu elanud.

Näiteks keelas Aivar Pohlak naisel naerda, kuna see oli mehe arvates debiilsuse tunnuseks. Kodus ei tohtinud olla peegleid. Naine ei tohtinud kohtuda vanemate ja sõpradega. Isa juubelile pääses ta vaid tänu sellele, et torkis nii kaua hammast, et see hakkas valutama. Külalisi käia ei tohtinud, Aivari sõpru pidi ta vastu võtma alasti. Seks Aivariga oli alati vägivaldne.

Aivar Pohlak ei ole jutte oma vägivaldse loomuse kohta kinnitanud ega ümber lükanud, kuid mees eitas süüdistusi ning väitis, et naine on hoopis teda kurikaga peksnud.

Aivaril ja Signel on neli last ning nende lahutus jõustus 2005. aastal.