Kanada näitleja Cory Allan Michael Monteith sündis 11. mail 1982 Calgarys, ning sai kuulsaks telekanali Fox muusikalises telesarjas "Glee", kus ta mängis ühte peaosalist Finn Hudsonit. Hiljuti oma sõltuvusprobleeme avalikult tunnistanud nign korduvalt võõrutusravil viibinud näitleja suhted alkoholi ja narkootikumidega algasid juba teismeeas, viies olukorra niikaugele, et noormees 16-aastaselt koolist välja visati ning ta oma sõltuvuste rahuldamiseks varastamisega tegelema hakkas. 19-aastaselt sattus mees tänu ema ja sugulaste sekkumisele esimest korda võõrutusravile. Noormehel õnnestus end kokku võttes lõpetada keskkool ning töötada enne näitlejakarjääri alustamist muuhulgas takso- ja bussijuhina.

Monteithi näitlejatee algas 2000ndate keskel väikestest rollidest Hollywoodi kassahittides ("Final Destination 3") ja muuhulgas ka tuntud telesarjades "Smallville", "Stargate Atlantis" ja "Stargate SG-1" ning jätkus mitmete suuremate ja väiksemate rollidega nii tele- kui ka kinofilmides. Lisaks võis teda mitmel korral näha juhtimas auhinnagalasid. Tõeline läbimurre saabus aastal 2009 telesarjaga "Glee", millest sai ülemaailmne hitt ning mida ka Eesti telekanalid näitavad. Sari on praeguseks jooksnud neli hooaega ning viies hooaeg jõuab eetrisse sügisel.

Tänavu märtsis teatas sõltuvustega taas pahuksisse sattunud mees, et suundub uuesti võõrutusravile. 13. juulil leiti ta tema Kanada hotellitoast surnuna. Surma põhjus seni vee teada ei ole.