Võõrutusravist üksi jääb BRITNEY SPEARSile väheks. Tema lähedased leiavad, et talle kuluks ära pikaajaline ravi psühhiaatriahaiglas.

Püksata ringijooksmine, juuste mahaajamine, paparatsodele kallale tormamine ja muud tembud, millega Britney Spears (25) on meelelahutusmeedia jälgijaid sügisest saadik «rõõmustanud», on vaid jäämäe veepealne osa. Britney lähikondlased paljastavad, et tema uimastisõltuvus on juba ammu kontrolli alt väljunud ja et ta on üritanud endalt isegi elu võtta. Ehkki praegu on Britney kolmandal katsel Malibu võõrutuskliinikus Promises, leiavad nii sealsed arstid kui ka Britney vanemad, et ta vajab põhjalikumat ravi. California Ülikooli haigla psühhiaatriaosakond on valmis ta kas või kohe vastu võtma. Tema jaoks on sisse seatud isegi luksuslik palat.

Märatsushood

Britney isa Jamie Spears ei tee saladust, et tütrega on halvad lood. «Meil on haige väike tüdruk,» tunnistab ta. «Me lihtsalt püüame tema eest hoolitseda.»
Olukord väljus täielikult kontrolli alt pärast seda, kui Britney teist korda võõrutuskliinikust põgenes. Britney abikaasa Kevin Federline, kellest ta parasjagu lahutab, hoolitses sel ajal tema kahe väikese poja eest. Kevin teatas, et kui Britney sõltuvusest üle ei saa, kavatseb ta nõuda kohtult laste ainuhooldusõigust.
Britney saabus Kevini juurde läbirääkimisi pidama ning võttis kaasa 200 000 dollarit, et lapsed tema käest välja osta. Kevin ei avanud talle isegi ust. See ajas Britney nii raevu, et ta tormas hullunult paparatsode kallale ning peksis vihmavarjuga nende autot.

Kevini lubadused

Britney ema Lynne viis märatseva tütre tagasi võõrutuskliinikusse. Kevin saabus talle sinna järgmisel päeval külla ja lubas lapsed Britneyle tagasi anda, kui too end terveks ravib.
«Paar päeva tagasi nad vihkasid teineteist, kuid Kevin näeb nüüd, kui läbi ta omadega on,» räägib üks Britney lähikondlane. «Lõpuks ometi näitab ta üles mingisugustki hoolitsust. Ta leiab isegi, et praegu pole õige aeg abielu lahutada. Ta on valmis Britneyt kõiges toetama.»

Enesetapukatsed

Mõni nädal tagasi nähti Britneyt tema Malibu kodu juures sihitult sõiduteel uitamas. Õnneks said omad enne jaole kui paparatsod järjekordset intsidenti jäädvustama jõudsid. Kuulujutt räägib, et Britney lootis auto alla jääda. «Britney ulgus nutta ja ütles, et võtab endalt elu, kui ta poistest ilma jääb,» rääägib üks ta sõbranna. «Ta vehkis Tylenoli (valuvaigisti — toim.) pudeliga ja karjus: «Ma teen seda! Mulle aitab! Mul on sellest kuradi tsirkusest kõrini.» Õnneks suudeti ta siiski ümber rääkida.»

Must nimekiri

Nüüd on Britney võõrutuskliinikus erijärelevalve all. Ta ei saa isegi üksi magada, sest lähedased kardavad, et ta võib end vigastada. Kui ta võõrutuskliinikusse tagasi toodi, olid arstid sunnitud ta läbi otsima, sest nendeni oli jõudnud kuuldus, et ta on väljas olles kokaiini ostnud. Kokaiini asemel leidsid nad nimekirja inimestest, keda Britney soovib näha surnuna. Teiste seas olid seal abikaasa Kevin ja terve hulk Hollywoodi paparatsosid. «Kui arstid temalt selle nimekirja kohta aru pärisid, hakkas ta jälle nutma,» räägib informeeritud allikas. «Ta on omadega täiesti läbi. Ta nutab kogu aeg. Turvamehed peavad seda kuulama, sest nad ei tohi tema juurest lahkuda. Tal on hullupilk silmis ja ta arvab, et kõik jälgivad ja jälitavad teda. Tal on luul, et tema mõtteid salvestatakse. Kõige väiksem asi võib temas esile kutsuda paanikahoo. See on jube vaatepilt. Ta käitub, nagu oleks ta täielikult mõistuse kaotanud.»