Sarja «Ment» kurva kuju rüütli Rein Paabeli elus jätkuvad segadused, kuid tunneli lõpus paistab ka valgus.

Sarja stsenarist Martin Algus meenutab üht aastatetagust vestlust režissöör Ergo Kullaga teemal, milline on eesti mees ja kas temas oleks ainest teha sari. Mehe üksindus ja kurbus pakkusid Algusele huvi juba sarja «Kalevipojad» kirjutades, mistõttu võib «Menti» võtta kurva mehe teema jätkuna.
««Mendi» peategelase Rein Paabeli tegelaskuju tagant ei maksa otsida üht kindlat inimest – see on koondportree meestest, kes on küll töökad ja tublid, kuid kellel on vähe eneseusku ja palju kõhklusi,» räägib Martin.
Martinile läks väga korda, kui möödunud kevadel loodi Ago Andersoni mängitud Rein Paabeli toetuseks Facebookis toetuskonto. Näitleja mängis tegelaskuju niivõrd liigutavaks, et hakati talle siiralt kaasa tundma ja vihkama neid, kes teda ära kasutasid.
«Ma pean vaatajat kurvastama, sest uuel hooajal tuleb Reinu ellu segadust juurde ja iga kord, kui ta mõtleb, et lahendab olukorra, on ta juba uues jamas,» muigab Martin.
Mõistagi võiks stsenarist Rein Paabeli mõne episoodiga õnnelikuks teha, kuid mida oleks siis edasi vaadata? Uuel hooajal saab Paabel ametikõrgendust. Ta võtab jaoskonna juhi koha vastu mitte soovist karjääriredelil tõusta, vaid kartusest, et muidu tallab ambitsioonikas abikaasa Renate (Külli Reinumägi) ta kodus jalge alla. Reinu abikaasast sai rahvusvahelise firma osakonna juhataja ja et olla perekonnapea, peab mees naisele järele jõudma. Paraku on uus töökoht kõike muud kui palju alluvaid ja suur palk. Organiseerimine ja asjaajamised ministeeriumis ei vasta Reinu ettekujutusele ülemuse elust.
«Reinu ja tema abikaasa ootused ühiselule on täiesti erinevad ja kindlasti mängib siin rolli ka Reinu lahke loomus ning suutmatus lahendada probleeme eos,» märgib Martin.
Murtud mees käib oma muresid kurtmas baaridaam Martale (Marika Barabanštšikova). Naine on politseiniku monoloogidest väsinud, ta otsustab eluga edasi minna ja avab oma kohviku. Reinu paarimees, Relika Solnoskova (Anna Jankelevitš) jääb lapseootele. Kuidas jaoskond tarmuka politseinikuta hakkama saab – ka see probleem tuleb lahendada uuel ülemusel. Lisaks tekitab töökollektiivis segadust Relika lapse isaduse küsimus.
K

“See on koondportree meestest, kes on küll töökad ja tublid, kuid kellel on vähe eneseusku ja palju kõhklusi.”

«Ment», alates 16. septembrist kell 20.30 TV3