Oma lesbilisusest teatavas Facebooki postituses kirjutas naine, et läks oma mehest lahku juulis ning on nüüd paar parima sõbranna Rayya Eliasega. Elias, kes on samuti kirjanik, sai hiljaaegu kurvastava diagnoosi - nimelt on naisel pankrease- ja maksavähk ning haigus on ravimatu.

"Hetkel, mil esmakordselt Rayya diagnoosist kuulsin, avanes mu elus uks, mis oli olnud sügaval peidus ja kindlalt suletud. Sellest ajast peale teadsin, et pean olema tema jaoks olemas ning tegema kõik, et ta end hästi tunneks," kirjutas Elizabeth. Ent naine mõistis peagi, et lisaks tugevale sõprusele on nende suhe arenenud millekski enamaks.

"Miskit toimus mu südames ja mõned nädalad pärast Rayya diagnoosi sai mulle selgeks, et ma mitte ei armasta teda, vaid olen temasse armunud," lisas kirjanik.

"Teile, kes te arvate, et minu abielu lõppeski suhte tõttu Rayyaga - teil on õigus. Mu abielu sai läbi sel kevadel," tõdes naine.

"Rayya ja mina oleme paar. Ma armastan teda ja tema mind. Ma sammun koos temaga seda teed võitluses raske haigusega, kuid mitte ainult sõbrana vaid partnerina."

"Söö, palveta, armasta" on memuaar autori teekonnast, vaimsest otsimisretkest ja samas ka reisimälestus. Elizabeth kirjutas raamatu oma seiklustest Itaalias, kus koges uskumatuid söögielamusi, Indias leidis enese jaoks mediteerimise ning Indoneesias avastas sensuaalse ja vaimse tervenemise. Raamatust vändati samanimeline film, mille peaosa mängis Julia Roberts.