"Olen ise suhteliselt tubli meigikasutaja, töönädalal võtan igal hommikul viis kuni kümme minutit selleks aega. See on minu väike oma aeg - vaatan endale otsa ja mõtlen päeva plaanid läbi, ning olengi lahinguks valmis. Kuigi jah, eelistan pigem loomulikuma joonega meiki julgetele eksperimentidele. Teisalt jälle naudin seda enam meigivabu päevi nädalavahetusel," räägib Anne&Stiili peatoimetaja Merle Liivak Publikule.

Ajakirja poolt läbiviidud küsitlusest selgus, et ligi pooled vastanutest tunnevad end kodust meigita lahkudes ebamugavalt. "See ei peaks nii olema. Selles mõttes on meil näiteks taanlastelt või portugaallastelt põhjust küll eeskuju võtta, et nad nad ei vaja tuuningut selleks, et end oma elu staarina tunda. Ja seda oleme me nagunii, ilma igasuguse butafooriata."

Merle meelest on modelliagentuuri omanikul Margit Jõggeril õigus, kui ta võrdleb meie naiste meikimisharjumusi Lääne-Euroopa omadega ja leiab, et meil on naised palju enam mures oma välimuse pärast. "Ma kolisin kunagi Portugali ja pärast kahte nädalat seal elamist sain aru, et kui ma jätkan igapäevase meigi kasutamist, võib jääda mulje, et ma lausa norin tähelepanu ja sekeldusi. Sest sealsed noored naised ei kasutanud praktiliselt üldse jumestust, ma imestasin väga, et Lissabonis eksisteerisid üldse dekoratiivkosmeetika poed- ja osakonnad."

Samas leiab alati veatu väljanägemisega Liivak, et selles pole midagi paha, et meie naistel on omad tavad. "Meigikunst on ikkagi eneseväljendusevorme, millega oma isikupärast stiili näidata, ja meigivahendid on tänapäeval nahasõbralikud ja lausa kasulikud, aidates nahka kaitsta ja hooldada."

Merle rõhutab, et 14. aprillil toimuva meigivaba päeva kaudu ei soovita kindlasti kritiseerida meigi kasutamist. "Tahame hoopis öelda, et meikimine, nagu igasugune enese kaunistamine ja tuunimine, ei tohiks olla kohustus või vastus väljaspoolt tulevale survele. Meil on vabadus olla sellised, nagu tahame, oma identiteedile vastavalt. Ja mida paremini me oma sisemist mina tunneme, seda filigraansemalt kanname välja ka kauni meigi või moodsa rõiva."